Japonské vydavateľstvo Red Rivet Records vydá toto leto slovenskej pagan-metalovej kapele Ramchat výberové CD s názvom Tryzny a tmy. Nahrávka bude vyskladaná zo skladieb z prvých štyroch albumov kapely, ale aj z rarít, ktoré na albumoch kapely doteraz nevyšli.


Fanúšikovia skupiny Ramchat sa tak môžu tešiť, že si v CD prehrávači konečne pustia aj piesne ako Rúbali, sekali!, Tryzny a tmy, Krútňava či Miesto, kde piesne umierajú. Celkový hrací čas v Japonsku vydanej kompilácie Tryzny a tmy presiahne 70 minút.

"Už teraz je jasné, že album bude absolútnou raritou, náklad nebude veľký, do 500 kusov. Verím, že sa nám na Slovensko podarí dostať dostatočný počet nosičov, aby sa ušlo na každého. Fanúšikovia sa pýtajú aj na LP-čko, ale to z tohto titulu určite nebude, podpísali sme zmluvu len na CD," hovorí líder kapely Hirax.

Na jeseň tohto roka kapela plánuje vydať aj svoj piaty radový album s pracovným názvom Krveľ. Kapela z neho pred pár dňami zverejnila nový kontroverzný videoklip k piesni Už ti nepatrí


Redakciu Hudba.sk za kapelu Ramchat informoval Pavel "Hirax" Baričák. Správu sme upravili.