Nikita Kingston, pôvabné dievča s medovo zvodným hlasom, debutuje singlom Different Kind. Sedemnásťročná speváčka, vlastným menom Nikita Machytková, sa zúčastnila minuloročnej siedmej série Česko Slovenská SuperStar a tento rok si prešla aj programom Tvoje tvář má známý hlas.


V SuperStar sa dostala Nikita Machytková, ktorá bola jednou z favoritiek ostatného ročníka, medzi desať najlepších. Počas prvého živého finálového prenosu však zo súťaže nečakane odstúpila z rodinných dôvodov. Svoju úspešnú cestu v speváckej súťaži sa rozhodla ukončiť predčasne kvôli zdravotnému stavu svojej mamy. Jej labuťou piesňou v ten večer bola skladba Mercy z dielne speváčky Duffy.

Porotcovia jej odkázali, aby spievala aj naďalej a samotná Nikita prisľúbila, že s hudbou nekončí, čoho dôkazom je aj jej debutový singel Different Kind, s ktorým jej pomáhali producent Tomáš Plíšek alias Reginald a gitarista David Kandler pôsobiaci v skupine Sofiana Medjmedje.


Talentovaná speváčka, ktorá má česko-jamajské korene, sa hudbe venuje od útleho detstva. Základ piesne Different Kind napísala v štrnástich.

"Milovala som Twenty One Pilots a tí ma inšpirovali a motivovali. Začala som hrať na klávesy a skladať pesničky," hovorí Nikita Kingston a priznáva, že o hudobnej dráhe vždy snívala. "S kamarátkou sme si vraveli, že raz budeme slávne speváčky," smeje sa a dodáva: "Nechcem sa podlizovať a robiť úplný mainstream. Chcela by som mať svoje publikum, ale určite netúžim predvádzať niečo, čo nikto nechápe."

Stále čerstvou novinkou je aj jej spolupráca s českou elektronickou rockovou kapelou Lety Mimo na skladbe Believe. Text pesničky, ktorá sa objaví na pripravovanom albume formácie, napísala Nikita. Singlová novinka bola zverejnená spolu s oficiálnym videoklipom.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Renáta Tomášová z vydavateľstva Warner Music. Text správy sme upravili a doplnili.