Spevák, gitarista a skladateľ Jary Tauber nedávno opäť vystúpil s českou rockovou legendou Petrom Jandom v USA, kde spoločne odohrali koncerty pre krajanov. Legenda kapely Olympic pozvala Jaryho na svoje zahraničné turné už po štvrtýkrát, tentoraz do New Yorku. Okrem mnohých zážitkov si Jary Tauber zo západu priviezol aj veľké množstvo videomateriálu, ktoré sa rozhodol použiť pre svoj nový videoklip k piesni Soundtrack.

Po spoločných vystúpeniach v západnej časti USA, Floride, Austrálii a Novom Zélande ponúkol Peter Janda svojmu bývalému študentovi z konzervatória Jarymu Tauberovi, aby ho po trojročnej pauze opäť odprevadil pri koncertoch za oceánom. Okrem toho, že vo dvojici spoločne hrali piesne Olympicu, dostal kladenský muzikant aj priestor, aby svojimi piesňami otvoril koncerty v New York City a New Jersey.

"Koncert v New Jersey bol viac punkový, v New York City zase kultivovanejší. Každopádne obaja mali úžasnú atmosféru. Hity Olympicu jednoducho fungujú," opisuje Jary vystúpenie. "Bola pre mňa česť, že som mohol zahrať na koncertoch aj svoju vlastnú tvorbu vrátane nového singlu Soundtrack a mám radosť, že ľudia ma aj moje piesne dobre prijali. Navyše ma na pódiu odprevadila partnerka Anežka Fojtáchová, čo je tiež príjemné spestrenie oproti hraniu s kapelou," dodáva s úsmevom mladý muzikant.

"Jary Tauber si koncerty v New Yorku a v New Jersey viditeľne užíval. Hrať pred plne obsadenými sálami, ktoré čakajú na legendu, ako je Peter Janda, nie je ľahké. Ponúknuť navyše takýmto poslucháčom úplne novú pieseň, je odvaha dvojnásobná. Jary to zvládol a pesnička sa páčila," spomína riaditeľ Českého centra v New Yorku Miroslav Konvalina.

Okrem koncertovania v USA Jary trávil voľný čas natáčaním videoklipu k novému singlu Soundtrack, ktorý premiérovo predstavil na amerických koncertoch. Kamery sa Tauber ujal spolu so svojou partnerkou Anežkou Fojtáchovou, ktorá ho v USA sprevádzala a následne si videoklip aj zrežíroval. Postprodukčne na klipe pracoval David Pacholík. Samotný singel, na ktorého texte sa s Jarym Tauberom podieľal aj Jaroslav Nykl, vznikol v štúdiu Rooftop pod taktovkou popredného českého hudobného producenta Ondreja Žatkuliaka.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Robin Suchánek.