Už o niekoľko hodín sa v Prešove začne siedmy ročník Dobrého Festivalu, ktorý sa bude po druhý raz konať na Amfiteátri v Prešove. Tento rok bude silno orientovaný na prešovskú scénu, vystúpi tu Peter Nagy, Peter Lipa, či IMT Smile. Ťahákom podujatia bude anglická kapela Freak Power.

V piatok a sobotu, 21. a 22. júna, bude v Prešove veselo. Dobrý Festival, ktorý patrí medzi najväčšie hudobné podujatia na východnom Slovensku, ponúkne počas dvoch dní zaujímavý program zložený z domácich hudobníkov a vzácnych hostí zo zahraničia. "Sila prešovskej hudobnej scény je veľká, rovnako ako sila Dobrého Festivalu v tomto regióne. Práve domáce skupiny tvoria pevný základ dvojdňového programu, ktoré dopĺňajú interpreti z ďalších kútov Slovenska a zahraničia," približuje koncepciu podujatia PR manažér Edo Kopček.

"Najúspešnejšie koncertné kapely Chiki Liki Tu-a a Heľenine Oči sú od prvého ročníka Dobrého Festivalu stálicami programu. Siedmy ročník festivalu ukáže v aktuálnej výbornej forme jazzmana Petra Lipu, Petra Nagya, Andrej Šeban Band a mnohých ďalších," skonštatoval Kopček. "Budeme hrať tak, ako sme v Prešove ešte nehrali. Vždy chceme na tomto festivale priniesť niečo nové," povedal Martin "Lynch" Mihalčin z kapely Heľenine Oči. Hlavným organizátorom podujatia je Miro Tásler z kapely IMT Smile, ktorý doplnil, že hudobný program je postavený na troch generáciách prešovských hudobníkov.

Na festivale vystúpia okrem nich aj britské hviezdy Freak Power, Roni Size, či Giom, z domácej a českej scény sa predstavia napríklad Metropolis, Back2Love, Žobráci, Nocadeň, Kandráčovci, IM Cyber, Lucas Hulan a ďalší. Príjemnou novinkou na festivale bude zameranie "kuchyne" na tradičné jedlá typické pre východné Slovensko, budú sa dať kúpiť napríklad aj halušky. Novinkou bude aj stan pre ženy s názvom Harmónia, krása na Dobrom Festivale.

Informácie pre Hudba.sk poskytol Edo Kopček, PR manažér Dobrého Festivalu.

Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: IMT Smile, Peter Nagy