Fanúšikovia AMO & Band sa už tento rok dočkajú nového albumu svojej obľúbenej formácie. Ako prvý singel z pripravovanej platne predstavili Opak a Moe skladbu Zlaté časy. Spolu s ňou budú albumu predchádzať tri singlové ochutnávky. V poradí druhou je skladba Doma, ktorej videoklip formácia zverejnila včera.

V uliciach mesta, vo výťahu v petržalskom nadchode, na koľajniciach uprostred vlakovej trate, na brehu jazera, na strechách nad Bratislavou... Tam všade ste mohli v uplynulých dňoch vidieť a počuť AMO & Band, ako si spieva, rapuje, hrá, tancuje a zabáva sa. Formácia, ktorej velí dvojica raperov Opak a Moe, totiž nedávno "spáchala" zopár expresne rýchlych improvizovaných koncertov na viacerých netradičných miestach. K tomu si pribalili aj zopár kamier, aby mohli z nakrúteného materiálu vytvoriť videoklip k svojmu novému letnému hitu Doma.

"Námet na text som mal dosť dlho v hlave, keďže veľa cestujem a stretávam rôznych zaujímavých ľudí. Vtedy cítim, že naozaj žijem, že sa deje niečo, čo stojí za zapamätanie. Ten text má byť o tom, že si to užívam," opisuje vznik songu Moe, ktorý tentokrát spoločne s Opakom otextoval hudbu z pera producenta Marcela Véna.

15 lokácií, 100 hodín materiálu a kopec zábavy

"Videoklip by som vedel spraviť tak, že sa s kapelou ocitáme na rôznych miestach sveta, ale... na to nemáme čas," žartuje Moe, ktorý prišiel nielen s námetom na song, ale z časti i na jeho vizuálnu verziu. Ako lokácie mu napokon poslúžili náhodné miesta v Bratislave na ktorých sa kapela ocitala v priebehu nedávnych dvoch týždňov medzi jednotlivými koncertmi. Počas rozprávania o výrobe prezrádza i to, pre ktorého člena skupiny bolo extrémne rýchle nakrúcanie najnáročnejšie: "Kapela bola super. Bolo to náročné z hľadiska logistiky - presúvanie sa, medzitým koncert - ale zvládli to s prehľadom, hlavne bubeník, ktorý musel bicie vláčiť a rozkladať asi 15-krát!"

Napriek logistickej náročnosti však aktéri klipu opisujú celú pointu i technické spracovanie ako veľmi jednoduché. "Nešlo o žiadnu veľkú výpravu, ani štáby, svetlá, nič podobné. Použili sme viacero malých kamier, ktoré sa dajú umiestniť v podstate kamkoľvek, a išlo sa," spomína Opak. "Celkovo to uvoľnenie pri natáčaní, ako aj samotný scenár, boli skôr o tom, zabaviť sa, a urobiť jednoduchý príjemný klip k letnému singlu, a myslím, že to vyšlo," dodáva Moe a vyzdvihuje veľkú ochotu a rýchlosť týmu Hugespot.sk, menovite na Maťa Longauera, Annu Gekrepten a Petra "Huga" Hurinského, ktorých čakala po nakrúcaní bojová úloha v podobe postprodukcie, teda strihu asi sto hodín záberov z niekoľkých kamier.

Výsledkom je príjemný, svieži a skrz-naskrz pozitívny klip, ktorý je po koncertnom videoklipe Zlaté časy ďalšou ochutnávkou z albumu, s ktorým AMO & Band príde už túto jeseň.


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriana Čahojová z agentúry Soul for Show.

Foto: Anna Gekrepten - www.hugespot.sk

Súvisiaci interpreti: AMO