Anglická elektronická skupina Depeche Mode zverejnila nové dátumy svojho Global Spirit Tour. Začiatkom budúceho roka sa skupina predstaví vo veľkých krytých halách v Českej republike, Maďarsku, Rakúsku aj Poľsku.

Fanúšikovia, ktorí majú chuť zažiť koncert jednej z najvplyvnejších elektronických kapiel opäť, tak môžu urobiť 31. januára v pražskej O2 Arene, 2. februára v Papp László Sportaréne v Budapešti, 4. februára vo viedenskej Stadthalle, prípadne v troch poľských mestách - 7. februára v Krakove, 9. februára v Lodži alebo 11. februára Gdansku.

Skupina plánuje doplniť aj ďalšie dátumy, takže šanca, že sa vráti aj do Bratislavy, teoreticky stále žije. Pred Prahou majú navyše Depeche Mode po nemeckej časti šnúry až deväť dní voľna. Za zmienku stojí i to, že aj počas predchádzajúceho Delta Machine Tour bol termín druhého bratislavského koncertu na Zimnom štadióne O. Nepelu potvrdený až v druhej vlne ohlásených zastávok. Podstatná je však vôľa slovenských organizátorov a podľa komunity skalných fanúšikov na webe Depechemode.sk bola odpoveď oboch agentúr (XL a Vivien), ktoré organizovali doterajšie koncerty skupiny na Slovensku, na otázku plánovania zimného koncertu negatívna. 

Prečítajte si: Depeche Mode nezostali Slovákom nič dlžní. Aj v daždi ponúkli prvotriednu šou

Depeche Mode vznikli v roku 1980 v Basildone a v súčasnosti fungujú v zložení Dave Gahan (spev), Martin Gore (klávesy, gitara) a Andy Fletcher (klávesy, basgitara). Na konte majú zatiaľ štrnásť štúdiových albumov - Speak & Spell (1981), A Broken Frame (1982), Construction Time Again (1983), Some Great Reward (1984), Black Celebration (1986), Music For The Masses (1987), Violator (1990), Songs Of Faith And Devotion (1993), Ultra (1997), Exciter (2001), Playing The Angel (2005), Sounds Of The Universe (2009), Delta Machine (2013) a Spirit (2017). Podľa televízie VH1 patria medzi 100 najlepších interpretov hudobnej histórie a magazín Q ich označil za najpopulárnejšiu elektronickú skupinu všetkých čias.

Zdroj: SITA (Depechemode.com, archív) + Depechemode.sk
Foto: Marko Erd - archív Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Depeche Mode