Skupina, ktorej lídrom je obľúbený slovenský herec Milo Kráľ, ako svoj ďalší videosingel predstavuje skladbu Politická. Názvy väčšiny piesní na jej ostatnom albume Telegramy (2017) sa nesú v znamení rôznych prívlastkov, poukazujúcich na aktuálne diskutované témy v spoločnosti, a práve Politická patrí medzi tie, ktoré rezonujú najviac.

Rockovú pieseň pôvodne napísal herec a režisér Jaroslav Mottl pre Divadlo Maska k predstaveniu Rómeo a Júlia. Niesla názov Pravidlo sokovMilo Kráľ jej text upravil a aktualizoval, aby lepšie poukazoval na nedostatky našej spoločnosti a dal jej jednoduchý názov Politická, vďaka ktorému zapadá do konceptu nedávno vydaného albumu Telegramy.

Videoklip okrem záberov na kapelu pozostáva aj z krátkych videí, ktoré Milo Kráľ nakrútil počas svojich ciest po Slovensku, a tiež z úryvkov zo spravodajstva televízie JOJ. Ako dodáva, pesničkou Politická chce vyjadriť podporu protikorupčným pochodom a aktivitám.


Priaznivci kapely Milo Kráľ Band sa z jej druhého albumu tešia už viac ako dva mesiace. Medzitým boli Telegramy pokrstené rovno dvakrát – v Martine, odkiaľ pochádza väčšina kapely, a v Bratislave. Predchádzajúcimi ukážkami z nahrávky boli videosingle Chýbaš a Lesbická.

"Väčšina piesní bola - rovnako, ako na prvom albume - skomponovaná pre rôzne divadelné predstavenia, no zase sú tam aj iné súčasné piesne a iné hudobné žánre, ktoré používame," hovorí herec a hudobník. Ak si chcete tvorbu skupiny vypočuť naživo, najbližšie budete mať šancu v sobotu 24. júna na Urban Art Feste v Bratislave.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla PR manažérka Anna Olvecká. Tlačovú správu sme upravili. Viac sa dozviete na stránke www.facebook.com/milokralband.

Foto: archív kapely