V Taliansku dočasne zastavili akýkoľvek predaj nového albumu Rogera Watersa Is This the Life We Really Want?. Nová nahrávka člena slávnych Pink Floyd sa nesmie predávať na žiadnych typoch nosičov v kamenných obchodoch a tiež nesmie byť dostupná v digitálnej podobe na internete.

Ako píše magazín Pitchfork, dôvodom je žaloba zo strany talianskeho výtvarníka Emilia Isgróa, ktorý tvrdí, že obal albumu Is This the Life We Really Want? je plagiátom jeho diela.

Prípadom sa bude 27. júna zaoberať milánsky súd a minimálne dovtedy bude zakázaný akýkoľvek predaj nového Watersovho albumu v krajine. Na jeho obale je znázornený novinový text, v ktorom sú začiernené všetky slová, okrem slov tvoriacich názov albumu. Emilio Isgró tvrdí, že autor obalu nového Watersovho albumu okopíroval jeho techniku prečiarkovania.

Roger Waters ani talianska pobočka vydavateľstva Sony Music zatiaľ tento incident nekomentovali.

Poznámka redakcie Hudba.sk: Pre čitateľov máme na stredu 21. júna pripravenú recenziu nového albumu Rogera Watresa.

Sedemdesiattriročný Roger Waters sa preslávil v kapele Pink Floyd, v ktorej pôsobil v rokoch 1965 až 1985. S formáciou vydal albumy ako The Piper At The Gates Of Dawn (1967), A Saucerful Of Secrets (1968), Ummagumma (1969), Meddle (1971), The Dark Side Of The Moon (1973), Wish You Were Here (1975), The Wall (1979) či The Final Cut (1983).

Ako sólový interpret uviedol na trh nahrávky The Pros And Cons Of Hitch Hiking (1984), Radio K.A.O.S. (1987), Amused To Death (1992) a Ça Ira (2005). V roku 1996 ho ako člena Pink Floyd uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy.

Zdroj: SITA
Foto: Chris Pizzello/Invision/AP

Súvisiaci interpreti: Roger Waters