Krátko pred vydaním očakávaného album A Portrait Of John Doe Tomáš Dvořák (Floex) a britský producent Tom Hodge predstavujú novú skladbu Prelude I, ktorá vychádza aj s remixom od holandskej dvojice Deltawerk. Vydanie je naplánované na 29. júna a nahrávka vyjde pod značkou Merkury KX (Decca Classics / Universal).

K hľadaniu univerzálnych ľudských príbehov sa pridali k Floexovi a Tomovi Hodgemu aj holandskí elektronici Deltawerk, projekt Pascala Terstappena (Applescal) a Hessela Stuuta (Polynation). Ich album Passage patrí k zásadným hudobným udalostiam minulého roka.

Po predchádzajúcich remixéroch Maxovi Cooperovi a Hidden Orchestra sa tak ďalšie osobnosti svetovej elektronickej scény postavili za nahrávku, ktorá inovatívne spája klasický, symfonický zvuk so súčasnou elektronikou a zároveň v príbehu Johna Doa (voľne preložený Jan Novák) vypovedá o dnešnej rušnej dobe.
 
Zachytávanie najzaujímavejších momentov

"Pascal Terstappen vlastní geniálny holandský label Atomnation a jeho spoločný album s Hesselom Stuutom je v poslednej dobe jedným z najväčších objavov na tanečnej scéne. Prijal moju ponuku na remix, je to splnenie môjho sna," hovorí Floex, ktorý sa k ponuke posmelil aj vďaka dlhoročnej známosti s bratrom Hessela, Olafom Stautom, tiež producentom tohto labelu.

Verzia tracku Prelude I v podaní Deltawerk je typická pre ich štýl. "Skladby Deltawerk sú zvyčajne výsledkom hodín improvizácií a zachytávania tých najzaujímavejších momentov, ktoré z toho vyplynú. Tento náš remix vznikol rovnakým spôsobom," dodáva Pascal Terstappen.



Vydanie tretieho singla nadväzuje na skladbu Wednesday (Is The New Friday) zverejnenú v apríli, keď sa o remix postaral Joe Acheson z kapely Hidden Orchestra, ktorý s Floexom v minulosti tvoril už viackrát. V máji nasledoval singel a remix skladby John Doe Arise od britského producenta Maxa Coopera, s ktorým sa Floex stretol aj ako predskokan niekoľkých jeho živých setov. Tom Hodge s Cooperom spolupracuje dlhodobo, z ich vzájomnej práce vzišlo aj EP Artefact (2015).

Nahrávka A Portrait Of John Doe vznikola v spolupráci so Symfonickým orchestrom Českého rozhlasu. Odkazuje na každodenné momenty nášho života ako protiváhu neustálej honby za výkonom, aktivitou a jedinečnosťou, ktorá je tak charakteristická pre túto dobu. 

Konceptuálny album o príbehu Johna Doa dvojica pripravovala štyri roky. Práce na nej vyvrcholily nahrávkou symfonického orchestra v Studiu 1 Českého rozhlasu. Práve na tomto mieste hudobníci v septembri 2017 projekt i so Symfonickým orchestrom Českého rozhlasu predstavili prvýkrát naživo. 


Redakciu Hudba.sk informoval za Floexa Zdeněk Neusar. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Ashley Rommelrath

Súvisiaci interpreti: Floex