Kapela Lamps pred pár dňami zverejnila svoj druhý videoklip s názvom Place in Fire, ktorý vznikal v časoch pandémie. Jedná sa o osobnú spoveď speváka a textára Jozefa Virága, ktorý na klipe spolupracoval s kameramanom Máriom Šajdíkom. Ide o ich druhý spoločný počin po minuloročnom debutovom videoklipe Nebulous.

Pieseň vyniká abstraktným stvárnením a dynamickým stupňovaním deja, či už po hudobnej alebo vizuálnej stránke. Atmosféra klipu vypovedá o pocitoch osamelosti, ktoré často zrkadlia vzťah k sebe samému a o schopnosti vysporiadať sa s temnými stránkami života, ktoré nevieme ovplyvniť, a preto sa snažíme hľadať pomoc zvonku.

Skupina Lamps v zložení Jozef Virág (spev, gitara), František Majerník (sólová gitara), Marek Polonec (basová gitara) a Pavol Kováč (bicie) momentálne pracuje na príprave svojho debutového albumu, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta v priebehu budúceho roka. Budú ho tvoriť skladby prevažne v rockovom štýle s prvkami grunge, ktoré budú rôznorodé či už v sile, stvárnení alebo hlasovom prejave, kedže každý z členov kapely prináša do tvorby svoju hudobnú identitu.


Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Pavol Kováč. Text správy sme upravili.