Raritná demo nahrávka britskej formácie Radiohead pôjde do aukcie. Kazeta obsahuje deväť piesní, konkrétne Girl (In The Purple Dress), Everybody Knows, Mountains (On The Move), Lemming Trail, Lock The Door, Fragile Friend a tiež remixy posledných troch menovaných skladieb.

Žiadna z nich nikdy nevyšla na oficiálnom albume kapely, niektoré piesne si je však možné vypočuť na internete. Nahrávka pochádza z obdobia, keď bola formácia známa ešte pod názvom On A Friday.

Dražba sa bude konať 14. septembra v Omega Auctions v anglickom Stockporte. Organizátor aukcie Paul Fairweather odhaduje cenu na viac ako 1000 libier (v prepočte približne 1 200 eur). Povedal to v rozhovore pre magazín NME, počas ktorého objasnil aj pôvod nahrávky. "Kazeta prišla priamo od starého priateľa kapely, ktorý s nimi chodil do školy v Abingdone. Máme kópie školskej ročenky 1985/1986, na ktorých môžeme identifikovať tak jeho, ako aj všetkých štyroch zakladajúcich členov kapely," vysvetlil. 

Kapela Radiohead vznikla v roku 1985 v spomínanom Abingdone. Funguje v zložení Thom Yorke (spev, gitara, klavír), Colin Greenwood (basgitara), Jonny Greenwood (gitara, klávesy), Ed O'Brien (gitara, vokály) a Philip Selway (bicie, perkusie). Preslávili sa piesňou Creep z debutového albumu Pablo Honey (1993), po ktorom nasledovali dnes už kultové nahrávky The Bends (1995) a OK Computer (1997). Následne začali experimentovať s elektronikou a vydali albumy Kid A (2000), Amnesiac (2001), Hail to The Thief (2003) a In Rainbows (2007). Zatiaľ poslednú štúdiovku The King Of Limbs vydali predvlani. 


Prečítajte si: Atoms For Peace na Pohode ukázali ako hrá ozajstná superkapela

Zdroj: SITA
Foto: 

Súvisiaci interpreti: Radiohead