Prešovská kapela N3O Akustika vyráža už tretiu letnú sezónu na svoje Street Tour a opäť vystúpi v uliciach slovenských miest. Aktuálny ročník však prináša niekoľko noviniek. Fanúšikovia sa môžu tešiť na nový koncertný program.

Netradičné turné skupiny N3O Akustika odštartuje už 24. júla v Košiciach a Prešove. Následne partia mladých hudobníkov navštívi Liptovský Hrádok, Tatranskú Lomnicu, Banskú Bystricu, Zvolen, Bratislavu a Nitru. Koncerty sú každý deň rozdelené na dve časti.
"Popoludní nás nájdete hrať na námestiach v akustickej podobe a večer naopak v zaujímavých mestských častiach, napríklad na nádvorí Zvolenského zámku," pozýva na vystúpenia manažér kapely Peter "Kovo" Kovalčík.

"Teší nás, že v tomto roku pribudlo nové mesto Zvolen, kde sme ešte doposiaľ nikdy nekoncertovali. Pre zmenu nevystúpime priamo v Banskej Štiavnici, ale na jazere Počúvadlo v rámci festivalu Sitno Blues. Radi si však s našimi fanúšikmi dáme kávu v Archanjel Caffe Bare, kde budeme oddychovať a naberať sily celý deň, rovnako ako aj na ďalších miestach v Štiavnici, ktoré máme radi," dodáva Kovo.

Skupina predstaví hlavne svoje nové piesne, ktoré sa koncom roka objavia na plánovanom novom albume. Tri z nich už predstavila na exkluzívnom koncerte vo svojej skúšobni ešte v máji. Na turné toho však odznie oveľa viac. Zatiaľ si môžete vypočuť novú pesničku Kvet tak, ako zaznela na podarenej skúšobňovej session za účasti fanúšikov.


Festivalovú sezónu odštartovali Prešovčania pred mesiacom. Okrem ôsmich koncertov aktuálnej Street Tour ich ešte počas leta čakajú vystúpenia na Galota Festivale, Cibuľa Feste, Sitno Blues, Big Air a spoločne s ďalšími slovenskými a zahraničnými kapelami oslávia i 10. výročie festivalu Uprising. 

Termíny koncertov Street Tour 2017:

24. 7. (15:30) - Košice, BeerHouse , Hlavná 54
24. 7. (19:00) - Prešov, Sochárske Sympózium, Za Kalváriou 3
25. 7. (17:00) - Liptovský Hrádok, Námestie
25. 7. (21:00) - Tatranská Lomnica, Switch klub
26. 7. (16:30) - Banská Bystrica, Námestie SNP
26. 7. (19:30) - Zvolen, Zvolenský zámok 
27. 7. (16:00) - Bratislava, Michalská brána
27. 7. (21:00) - Nitra, Hidepark

Časy vystúpení sú orientačné a môžu sa zmeniť. Aktualizované informácie nájdete na stránkach n3oakustika.com a www.facebook.com/N3OAkustikBAND.

Redakciu za kapelu N3O Akustika informovali Kristína Minárová a Edo Kopček.

Foto: archív skupiny