Letná sezóna koncertov a festivalov pod holým nebom je v plnom prúde, no tešiť sa môžete aj na akcie, ktoré ju budú uzatvárať. Jednou z nich je aj spoločný koncert dvoch výrazných spevákov slovenskej scény, ktorí sa predstavia v piatok 24. augusta v amfiteátri Zlaté Moravce.

Adam Ďurica patrí medzi najúspešnejších slovenských spevákov posledných rokov, čoho dôkazom je nielen hranosť jeho skladieb v rádiách a vypredané koncerty, ale aj trojnásobný zisk ceny OTO v kategórii Spevák roka (2015, 2016, 2017). 30-ročný spevák, hudobník a skladateľ z Hlohovca prvýkrát zažiaril v speváckej šou Slovensko hľadá Superstar v roku 2006. Ešte v tom istom roku vydal debutový album Cukor a soľ (2006) so singlami ako Tam kde slnko a Urob ma lepším.

V roku 2011 si sám produkoval a vydal svoj druhý, z pohľadu jeho neskorších úspechov najviac nedocenený album Dávno zomrel rock'n'roll. Medzi absolútnu slovenskú špičku sa vyšvihol v roku 2014, kedy slovenský éter ovládol s pesničkami Neľutujem, Mandolína Predpoveď počasia či Miesta so Zuzanou Smatanovou.

Za album Mandolína dostal o rok neskôr už v prvom mesiaci predaja Zlatý album od vydavateľstva Universal music. Povesť hitmakera potvrdil aj svojím posledným albumom Spolu z roku 2016, z ktorého si fanúšikovia zamilovali piesne Dovtedy, Tvoj syn či Navzájom. Tento rok na jar vydal nový singel Jazero, ktorý je predzvesťou jeho ďalšieho albumu.


Pred Ďuricom vystúpi ďalší spevák, ktorému k zviditeľneniu pomohla talentová šou. Juraj "Ďuri" Hnilica bol v roku 2015 najúspešnejším finalistom súťaže Česko Slovensko má talent (počul niekto odvtedy o víťazke?), v ktorej si najmä piesňou Aká si krásna podmanil srdcia televíznych divákov naprieč celým Slovenskom i Českom. Sám tvrdí, že aj keď sa víťazom nestal, šou vyhral, pretože vďaka nej má pre koho hrať.

Talent sympatického pesničkára z Martina je však omnoho širší, čo dokázal už predtým v skupine Bačova fujara. Podobne ako Adam Ďurica v ére svojho druhého albumu, aj Ďuri Hnilica sa v tom čase venoval rockovejšej hudbe. Napokon však prerazil ako pesničkár, ktorý svojou tvorbou dokáže osloviť aj mainstreamových poslucháčov. Na konte má albumy Dovoľte mi predstaviť sa Vám (2015) a Slnečný... (2017).

Aj vďaka tejto paralele sa zdá byť spojenie týchto dvoch populárnych spevákov tak prirodzené, že je až prekvapením, že spolu na jednom pódiu nevystupovali už predtým. Hudobná rozlúčka s letom v ich podaní sa uskutoční 24. augusta od 18:00 v amfiteátri Zlaté Moravce.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Text: Hudba.sk (zdroj: Predpredaj.sk)
Foto: Branislav Šimončík / Marek Kikinder