Obľúbený rodinný festival Žákovic Open v malebnom prostredí Bošáckej doliny v Trenčianskych Bohuslaviciach je pripravený privítať svojich návštevníkov. Organizátori sprístupnia areál o 12:00 a fanúšikom bude k dispozícii až do nedeľného poludnia. Pre návštevníkov je ako vždy pripravené parkovanie zadarmo aj pravidelná kyvadlová doprava.

18. ročník festivalu Žákovic Open bude dvojdňovou oslavou slovenskej a českej hudby s uvoľnenou priateľskou atmosférou, ktorá ho zdobí už od jeho vzniku. Aj preto sa tam mnohí hudobníci s radosťou pravidelne vracajú, niektorí dokonca aj vtedy, keď tam nehrajú. Žiaľ, pravidelný účastník Peter "Ďuďo" Dudák zo skupiny Hex ho tento rok kvôli bližšie nešpecifikovanému chirurgickému zákroku bude musieť vynechať, a tak ho na pódiu zastúpia iní speváci.

"Najskôr som uvažoval, že zoženiem inú kapelu. Ale Ďuďo navrhol, aby sme zavolali našich kamarátov, spevákov a zahrali v špeciálnej zostave. Tak sme oslovili Laskyho zo skupiny Para a Šarkana, ktorí majú radi naše pesničky a poznajú ich. Jednu pesničku si zaspievajú aj Slimák z Hogo Pogo a Jožko Rezník z Walter Schnitzelsson. Na mieste možno vznikne situácia, že sa pridajú aj ďalší muzikanti, ktorí budú na festivale. Čaká nás preto veľmi špeciálny koncert. Z rovnakého dôvodu žiaľ nevystúpi skupina Hogo Pogo, kde je Ďuďo jediným gitaristom..." oznámil zmeny v sobotnom programe festivalu organizátor a člen skupiny Hex Tomáš "Yxo" Dohňanský

Hviezdou otváracieho večera, ktorý prebehne bezo zmien, bude Jana Kirschner. Speváčka, skladateľka a držiteľka viacerých hudobných ocenení vydala nedávno svoj prvý koncertný album Živá a teší sa, ako budú skladby z neho znieť v Bošáckej doline. Z Česka prídu fanúšikov potešiť Ivan Mládek a jeho Banjo Band (sobota) a obľúbená kapela Jelen (piatok), ktorá má práve s Janou Kirschner úspešný duet Co bylo dál. Keďže hrajú dnes večer hneď po sebe, je veľká pravdepodobnosť, že si ho spolu zaspievajú.


Ďalej na festivale počas dvoch dní zahrajú aj Datasystem, Walter Schnitzelsson, Hudba z Marsu, Diego, Para, Vec s kapelou, Bratislavské dievčatá, FishFace, Cpt. Slice, Got Blue Balls a Feelme. Okrem hlavného pódia ponúkne Žákovic aj príjemný chillout priestor, ktorý sa večer mení na tanečnú párty. Muzikanti a účinkujúci tu hrajú skladby zo svojich telefónov či ipadov, zatancovať si môžete na hitovky od kapely Slayer až po Karla Gotta.

Vstupenky:  Predpredaj.sk

Organizátori sa opäť postarali o to, aby mali návštevníci príjemný komfort. "Ubytovať sa môžu zadarmo v stanovej dedinke oproti areálu festivalu. Sú v nej sprchy, chemické toalety, cisterna s pitnou vodou a bufety s občerstvením. K dispozícii je však aj stanová dedinka EXTRA. Umiestnená je hneď vedľa pódia, takže fanúšikovia sú priamo v centre diania a nič im neunikne. Dedinka EXTRA je oplotená a strážená. Posledné lístky sú ešte v predaji," pozýva Yxo. Okrem stánkov s kvalitným občerstvením, ktorú sú umiestnené v jednom komplexe naľavo od vstupu a v stanovej dedinke je pre návštevníkov k dispozícii aj bar v samotnom penzióne Žákovic. 

Tí, ktorí prídu vlastným autom, môžu parkovať zadarmo na upravenej časti poľa smerom na Bošácu. Tí, ktorí prídu vlakom, majú opäť zabezpečenú kyvadlovú dopravu. "V piatok bude premávať autobus zo železničnej stanice Nové Mesto nad Váhom každú polhodinu od 15:00 do 20:00. Rovnako potom v posledný deň, v nedeľu, opačným smerom od 9:00 do 12:00," dodáva organizátor.

Žákovic Open je rodinný festival, deti do 10 rokov majú vstup zdarma. Kultovým sa už stal sobotňajší futbalový zápas medzi fanúšikmi a muzikantmi. Všetky podrobnosti o festivale nájdete na oficiálnych stránkach www.zakovicopen.sk alebo www.facebook.com/zakovicopen.

Lineup festivalu Žákovic Open 2018:

Piatok (20.7.)
 

17:00 - Bratislavské dievčatá
18:00 - FishFace
19:10 - Diego
20:30 - Jelen
22:00 - Jana Kirschner
23:30 - Vec s kapelou
01:00 - Cpt. Slice

Sobota (21.7.)

14:30 - Got Bue Balls
15:45 - Datasystem
17:00 - Walter Schnitzelsson
18:30 - Hudba z Marsu
20:00 - Ivan Mládek
21:30 - Para
23:00 - Hex + hostia
00:30 - Feelme

Redakciu Hudba.sk informovala Nora Krchňáková z NK Factory. Tlačovú správu sme upravili.

Ilustračné foto: Stano Klačanský

Súvisiaci interpreti: Hex