Medzinárodný hudobný projekt Poetry In Telegrams prichádza s novým videosinglom Bulgakov z minuloročného CD Melancholy, ktoré bolo nominované na cenu Radio_Head Award v kategórii Hard & Heavy. V hlavnej úlohe sa predstavil populárny herec, ktorý aktuálne hrá jedného z policajtov v novom slovenskom seriáli Rex.

Je ním Gregor Hološka, s ktorým zakladateľ a mozog projektu Poetry in Telegrams - spevák, skladateľ a hráč na sedemstrunovú gitaru Johny Štefeček, spolupracuje už dlhší čas. V jeho klipoch hrá podivínskeho učenca a v prípade skladby Bulgakov ide už o štvrté voľné pokračovanie jeho príbehu.

V novom videu okrem Hološku účinkuje aj tajomná žena Jeannie, ktorú stvárnila slovenská modelka Klaudia Kamenčíková. Tvorcom klipu je režisér a kameraman v jednej osobe Peter Čermák.


Na ostatnom EP Poetry in Telegrams - Melancholy (2016) Johny Štefeček spolupracoval - rovnako ako na debutovej nahrávke Songs For Desperate Lovers (2014) a jej nasledovníkovi The Phases (2015) - so známymi zahraničnými inštrumentalistami. Tentokrát to boli britský multiinštrumentalista Paul Antonio Ortiz (Chimp Spanner) a nórsky hudobník Jørgen Munkeby, bývalý člen slávnych Jaga Jazzist a súčasný líder nemenej vplyvnej kapely Shining.

Zvuk a mastering bol opäť v réžii nemeckého producenta Rolanda Grapowa, niekdajšieho lídra kapely Helloween a zakladateľa skupiny Masterplan, ktorý už roky žije na Slovensku vo Zvolenskej Slatine, kde má vlastné štúdio.



Všetky tri spomenuté minialbumy si vyslúžili pozitívne recenzie v rôznych slovenských a českých časopisoch, ale aj na domácich i zahraničných internetových portáloch. Ako prezrádza Johny Štefeček, pieseň Bulgakov je posledným singlom z EP Melancholy. Všetky doterajšie nahrávky Poetry in Telegrams môžete počúvať na Bandcampe.

Aktuálne informácie o projekte môžete sledovať na oficiálnych stránkach www.poetryintelegrams.com (súčasťou je blog, na ktorom každý týždeň vychádza nový článok) a www.facebook.com/poetryintelegrams.

Text: Hudba.sk (zdroj: Poetry in Telegrams)
Foto: Youtube/Peter Čermák (koláž Hudba.sk)