Titulná pieseň nového slovenského seriálu Som mama od skupiny Peter Bič Project sa stretla s pozitívnymi reakciami divákov a v týchto dňoch vychádza ako singel. K piesni Z výšky nakrútili aj videoklip, ktorý vznikol v oblakoch na streche domu s krásnym výhľadom na Bratislavu. Hudbu zložil Peter Bič a o text sa aj tentokrát postaral Vlado Krausz.

"Niekedy nie je jednoduché zložiť pieseň 'na objednávku', ale tentoraz to išlo veľmi ľahko. Pozrel som si prvú časť seriálu a hneď sa mi v hlave zrodil nápad. Ten seriál sa mi naozaj páči!" prezradil o zrode skladby líder kapely Peter Bič.

V refréne skladby sa spieva "tak lietam stále v tých oblakoch" a keďže aj text vznikol pre potreby seriálu Som mama, ktorý len nedávno začala vysielať Televízia JOJ, dá sa to chápať ako únik od rodičovských povinností a každodenných problémov.


Každý rodič vie, že deti dajú niekedy poriadne zabrať. Svoje o tom vie aj Peter Bič, ktorý je hrdým otcom šesťročnej Laury. "Je to úžasné dieťa, je veľmi kreatívna a stále niečo vymýšľa. Ako každé dieťa, aj ona rada sníva a niekedy mám pocit, akoby chodila s hlavou v oblakoch. Teraz si napríklad vymyslela, že pôjde v mojich šľapajach a bude z nej hudobníčka. Tak sme jej kúpili gitaru a učí sa hrať," porozprával o svojej dcérke s nadšením Peter.

Peter Bič s dcérou Laurou Zdroj: PR

V poslednej dobe Peter Bič Project spievajú najmä v rodnom jazyku. Stále sa však darí aj ich anglickým skladbám a nielen u nás. Ich minuloročný singel Where Did You Go aktuálne boduje v českom rozhlasovom éteri. V hitparáde najpočúvanejšieho rádia Evropa 2 sa dokonca od nasadania do rotácií už niekoľko týždňov striedavo umiestňuje na troch najvyšších priečkach. Na Slovensku bola práve táto pieseň jednou z troch najhranejších skladieb roka 2017, či bola úplne najhranejšou sa dozvieme už dnes večer na odovzdávaní Cien SOZA.

V koncertnom nasadení

Skupina Peter Bič Project má za sebou veľmi rušné leto, pretože každý víkend, a často aj počas týždňa, hrala na nejakej akcii. Niektorí z kapely ani nestihli ísť na dovolenku. Okrem toho, že plánujú nahrávať ďalšie skladby, začínajú skúšať na novembrové koncerty Veselo a spolu. Na pódiu sa kapela predstaví v zložení: Peter Bič (gitara), Viktória Vargová (spev), Ivo Bič (spev a vokály), Jozef Zima (bicie), Zoli Tóth (klávesy) a Vlado Čekan (basgitara).

Okrem úspešnej košickej skupiny sa na koncertoch predstaví aj Adam Ďurica s kapelou a "znovuobjavený" spevák BuranoWski. Fanúšikovia sa tak môžu tešiť na večer plný známych hitov, z ktorých mnohé dostanú novú podobu. Koncerty sú naplánované na 27. novembra v bratislavskom Ateliéri Babylon a 28. novembra v Spoločenskom pavilóne v Košiciach.

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka Ľuba Svatá z Universal Music. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Peter Bič Project