Meno Martina Fabová alias Fejbs v rámci slovenského ženského rapu rezonuje už niekoľko rokov, no talentovaná Trnavčanka nie je len raperkou. Vo väčšine skladieb, ktoré zverejnila tento rok, totiž ukazuje, že rovnako blízky ako hip-hop jej je aj soul a R&B. Spev namiesto rapu dominuje v jej podaní aj v novom singli Pocit viny, v ktorom hosťuje Kali.

Spolu so zverejnením singla spustila minulý týždeň aj predpredaj svojho nového albumu s názvom Arytmia. Ten už nebude len o rape ako väčšina jej staršej tvorby, ale mieša na ňom viacero žánrov a svoje výpovede a emócie čoraz viac vyjadruje prostredníctvom spevu. Na nahrávke okrem iných hosťujú spevák, gitarista a skladateľ Tomáš Botló, česká raperka a speváčka Hellwana, či Boy Wonder, s ktorým nahrala skôr zverejnený singel Domov.

V novinke Pocit viny Fejbs stvárňuje úlohu tej, ktorá sa ospravedlňuje. Kali hrá v klipe muža, ktorý bol v minulosti zatknutý, neskôr sa však stal dozorcom práve vo väznici, v ktorej si Fejbs spytuje svoje svedomie. "Nehanbite sa prejaviť svoje pocity. Dnes je v móde byť dokonalým a výstredným, ale ten, kto ukáže pravé ja, by mal byť prijatý aj s tou vinou. Sme len ľudia a každý robí chyby," hovorí Fejbs o svojej novinke.


O scenár videoklipu sa postarala samotná Fejbs a nakrútili ho Rastislav KupšoMichal Kačka a Viliam Dráb. Zaujímavosťou je, že hoci pôsobí, že je z väzenského prostredia, v skutočnom väzení nakrúcaný nebol. Vďaka dobrému oku filmárov a kameramanov sa totiž na väzenie zmenilo prostredie jednej z trnavských škôl. Hudobnú produkciu si v prípade tejto veci vzal na starosti Rigoboss a o zvuk skladby sa postaral Patrik Rivier.

Informácie a fotografie z nakrúcania klipu redakcii Hudba.sk poskytla Jana Trellová z Ruka Hore. Tlačovú správu sme upravili. Novinky Fejbs môžete sledovať na jej profiloch na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Foto: 
Rastislav Kupšo