Česká speváčka a štrnásťnásobná zlatá slávica Lucie Bílá prichádza s novým štúdiovým albumom Modi. Dvanásť šansónových piesní vznikalo dva roky s rovnakým tvorivým tímom, ktorý stál aj za jej posledným, mimoriadne úspešným vianočným albumom.

"Z albumu sa predalo viac ako stotisíc kusov, je krásny, ale piesne z vianočného albumu sa nedajú spievať celý rok. Od rovnakého tímu som si preto vypýtala ďalší album, ktorý je rovnako láskavý, hladí a pekne sa počúva," objasnila speváčka Lucie Bílá okolnosti vzniku nového albumu v rozhovore pre agentúru SITA.

Autorsky sa na CD podieľali Petr Malásek, René Rypar, Dalibor Cidlinský a textami prispeli Václav Kopta, Tomáš Belko či Radoslav Banga z Gypsy.cz. "Mrzí ma, že jeden z autorov tu už nie je a nevypočuje si ho. Pavel Vrba mi dal jedenásť prekrásnych textov a odišiel," priznala Lucie Bílá.

Vrba je autorom skladby, ktorej meno nesie aj samotný album. "Modi patrí medzi moje najväčšie poklady, ktoré mám nielen na tomto albume ale vôbec. Je to jedna z najkrajších vecí, aké som kedy urobila," prezradila Lucie Bílá.

Lucie Bílá - Modi

Speváčka v štúdiu nahrala dohromady devätnásť skladieb, z ktorých vybrala tie, ktoré sa k sebe najviac hodia. "Niektoré pesničky doniesol aj Jaro Slávik, ktorý je zhodou okolností človek s obrovským prehľadom a vidí aj tam, kde ja nedovidím," pokračovala. Česká slávica sa momentálne pripravuje na vianočné slovenské turné, koncerty k aktuálnemu albumu chystá až na koniec budúceho roka.

"Na Slovensku som zažila jeden z najkrajších okamihov na turné, keď som sa koncom novembra v športovej hale chystala zaspievať Ave Maria, naraz sa v diaľke objavil motýľ, sadol mi na rameno a ja som sa rozplakala vrátane ľudí, čo to videli tiež," zaspomínala si na emotívny okamih z minuloročného turné Lucie Bílá. "Celú pesničku mi sedel na ramene a pri posledných slovách zase odletel do svetla," uzavrela speváčka.

Slovenské turné Bílé vánoce Lucie Bílé 2012:

28. 11. - Komárno, MSKS
29. 11. - Bratislava, ŠH Pasienky (Zlatý koncert, + D. Rolins a D. Bárta)
4. 12. - Čadca, Športová hala
5. 12. - Košice, Steel aréna
6. 12. - Humenné, Športová hala
9. 12. - Zlaté Moravce, MSKS (15:00)
9. 12. - Žiar nad Hronom, MSKS (18:00)
10. 12. - Dolný Kubín, Kostol
16. 12. - Žilina, Dom Odborov (15:30)
16. 12. - Púchov, Športová hala (19:00)
17. 12. - Piešťany, Dom umenia

Zdroj: SITA, Luciebila.com
Foto: CD cover

Súvisiaci interpreti: Lucie Bílá