Na deviatom ročníku rakúskeho festivalu Nova Rock, ktorý sa uskutoční 14. až 16. júna 2013 v areáli Pannonia Fields II pri Nickelsdorfe, vystúpia americké rockové kapely Kings of Leon a 30 Seconds to Mars. V pondelok o tom informovali organizátori podujatia.

Na zoznam účinkujúcich pridali aj nemeckú elektronicko-hip-hopovú formáciu Deichkind, americkú metalcoreovú kapelu A Day to Remember, švédsku melodicdeathmetalovú skupinu Amon Amarth, americké heavymetalové zoskupenie Five Finger Death Punch a švédske indie-rockové zoskupenie Johnossi. Už skôr sú potvrdené vystúpenia skupín Kiss, HIM, Rammstein, Volbeat, Within Temptation, Airbourne, Bring Me The Horizon, Parkway Drive, Coal Chamber a Heaven's Basement.

Kapela Kings Of Leon vznikla v roku 1999 v Nashville. Tvoria ju bratia Caleb, Nathan a Jared Followillovci spolu s ich bratrancom Matthewom Followillom. Kapelu pomenovali podľa ich starého otca Leona. Prvý štúdiový album Youth and Young Manhood jej vyšiel v roku 2003, po ňom nasledovali nahrávky Aha Shake Heartbreak (2004), Because of the Times (2007), Only by the Night (2008) a Come Around Sundown (2010). Všetky sa umiestnili v prvej päťke britského albumového rebríčka a posledné dva menované i v prvej päťke amerického rebríčka Billboard 200.

Jared Followill v októbri prezradil, že skupina pracuje na šiestej štúdiovke, ktorá by mala byť hotová už začiatkom budúceho roka. "Práve teraz píšeme nové skladby a ide nám to celkom rýchlo. O chvíľu preto pôjdeme do štúdia, ale nový album neplánujeme stihnúť nahrať do konca roka. Začiatkom budúceho roka by však mal byť dokončený, takže ľudia ho môžu očakávať už čoskoro," uviedol basgitarista.

Vstupenky na festival Nova Rock, ktorý sa koná len 40 kilometrov od Bratislavy, sú už v predaji. Klasická permanentka v súčasnosti stojí 143 eur, VIP permanentka 228 eur. K dispozícii sú aj lístky s parkovaním pre karavan. Denná kapacita festivalu je znova 55-tisíc ľudí.

Zdroj: SITA
Foto: Facebook.com/KingsOfLeon

Súvisiaci interpreti: Kings Of Leon