Americký hudobník Bob Dylan zverejnil prostredníctvom oficiálnej stránky Bobdylan.com videoklip k skladbe Like a Rolling Stone. Prvé oficiálne video k legendárnej piesni, ktorá pochádza z albumu Highway 61 Revisited (1965), je naozaj unikátne - spievajú ho aktéri rôznych televíznych programov, ktoré si diváci môžu počas skladby prepínať.

Na výrobe videa sa podieľala spoločnosť Interlude. "Keďže aj ja som hudobník, neviem si predstaviť vzrušujúcejší projekt, ktorý by pomohol vytvoriť prvé video k piesni Like a Rolling Stone, ktorú všeobecne uznávajú ako jednu z najlepších skladieb všetkých čias," vyjadril sa generálny riaditeľ spoločnosti Yoni Bloch. Režisérom videa je talentovaný izraelský umelec Vania Heymann.

Unikátne interaktívne video si môžete pozrieť TU

interaktívne video Like a Rolling Stone Zdroj: Bobdylan.com

Sedemdesiatdvaročný Bob Dylan, vlastným menom Robert Allen Zimmerman, založil prvú kapelu už na strednej škole. V roku 1962 vydal debutový eponymný album a dodnes má na konte 35 štúdiových nahrávok. Zatiaľ posledná s názvom Tempest vyšla vlani v septembri. V roku 1988 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. V roku 1991 si prevzal Grammy za celoživotný prínos. Svojho jediného Oscara a jediný Zlatý glóbus dostal za pieseň Things Have Changed pre film Skvelí chlapci (2000). V roku 2008 dostal Pulitzerovu cenu.

Kultovú pieseň Like a Rolling Stone zaradil magazín Rolling Stone v roku 2004 aj v roku 2011 na prvé miesto v rebríčku 500 najlepších skladieb všetkých čias. Viac si o nej môžete prečítať v článku zo série Ako vzniká hit denníka SME.

Prečítajte si: Bob Dylan vydá box set s viac než 40 albumami

Zdroj: SITA (Digitalspy.co.uk, archív)
Foto: AP Photo/Chris Pizzello

Súvisiaci interpreti: Bob Dylan