Košický hudobník, spevák a skladateľ piesní Martin Brečko sa svojou hudbou snaží orientovať na folk, pop a zapája tiež prvky bluesu. Okrem toho, že samotnú víťaznú pieseň s názvom Slová sa rozhodol nahrať sám v domácom štúdiu, v rovnakom duchu poňal aj nahrávanie videoklipu k spomínanej piesni.

Na hudobnej scéne celkom neobvyklé, že svoju pieseň sprevádza sám od úplného začiatku až po vydanie videoklipu. Hudbu zložil sám, rovnako sa postaral o text, s ktorým mu z časti pomohol klávesák z Martinovej domácej kapely The Letters. Nakoľko jeho domáca produkcia našla u odbornej poroty tohto ročníka KZP uznanie, rozhodol sa pripravovaný klip vyskúšať pripraviť taktiež sám.

"Stále som mal chuť nahrávať vlastné pesničky, ale nebol na to veľmi čas, tak som si zadovážil kondenzátorový mikrofón a vyskúšal som nahrať postupne doma, vtedy keď mi to dovoľoval čas. Postupne som sa naučil ako správne zmixovať a zmastrovať celú pesničku tak, aby bola presne podľa mojich predstáv. Som veľmi šťastný, že sa to podarilo dotiahnuť do úspešného konca."


Videoklip bol natočený v lesoch neďaleko Košíc, kde chcel poukázať na kontrast medzi mestom a prírodou. Hlavnou myšlienkou piesne a tak aj klipu je hľadanie miesta prirodzeného pre človeka, kde sa cíti najlepšie. "Je dôležité nájsť si miesto, kde sa človek cíti slobodný. Nehovorím, že to musí byť práve les alebo samota niekde v prírode, pre mnohých to bude možno je práve mesto. Je jedno kde, ale je dôležité nájsť ho."

Martin Brečko okrem sólovej dráhy nezabúda ani na svoju kapelu The Letters, kde s klávesami Miloša Šimurdu a bicími v podaní Viktora Mrážika tiež pracujú na nových singloch. Martinova pieseň Slová bude prvým singlom z pripravovaného albumu, ktorý práve nahráva. Rovnako ako Slová, aj zvyšné pripravované piesene zrejme vzniknú doma, no na pomoc si občas prizve aj kamarátov z hudobníckej brandže. Momentálne pripravuje prvé menšie turné, na ktorom môžete okrem neho vidieť aj kapely ToneBridge, Pjur a pripoja sa k nemu aj chlapci z The Letters.

Miniturné bude prebiehať v nasledujúcich mestách:
25.11. Michalovce, Freedom
30.11. Košice, Pub u Kohúta (+ ToneBridge)
17.12. Partizánske, Kultury Coffee (+ Pjur)
18.12. Košice, Immaculata (+ The Letters)
21.12. Košice, OC Galeria (+ The Letters)

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol Martin Brečko.