Poznáte tie rozpačité chvíle na koncertoch, kde je predkapela len do počtu a každý nervózne prestupuje z miesta na miesto a netrpezlivo čaká na hlavnú hviezdu večera? V pondelok 25. novembra to v bratislavskom Majestic Music Clube (MMC) rozhodne nebude tento prípad. Ako support manchesterského dua Lamb sa totiž predstaví kapela s podobným zvukom aj príbehom.

Khoiba, ktorá svoju tvorbu charakterizuje ako atmosférický pop plný melanchólie, ale aj pozitívnych emócií, vznikla v roku 2002 po rozpade formácie Roe-Deer. Po dvoch albumoch Nice Traps (2004) a Mellow Drama (2007) a singloch ako Pathetic, That Reason alebo T.I.M.E., sa skupina v roku 2008 rozpadla a na jej návrat si fanúšikovia museli počkať dlhých deväť rokov. 

Dvojica hlavných postáv kapely, speváčka Ema Brabcová (spev, klávesy) a Filip Míšek (gitary, klávesy, produkcia), svoj comeback po sérii nových singlov tento rok v marci korunovali eponymným albumom, ktorý vyšiel na značke Minority Records. Následne ho predstavili na jarnom česko-slovenskom turné a potom na letných festivaloch. Do Bratislavy prídu budúci pondelok exkluzívne len kvôli tomuto vystúpeniu.


Duo Lamb je na scéne o šesť rokov dlhšie a zhodou okolností jej členovia, producent Andy Barlow a speváčka Lou Rhodes, boli odlúčení práve v rokoch najväčšej aktivity Khoiby. Na scénu sa po päťročnej pauze vrátili pred 10 rokmi a odvtedy troma vydanými albumami a skvelými koncertmi pravidelne potvrdzujú, že ich mágia, vďaka ktorej sa koncom 90-tych rokov zaradili medzi trip-hopovú špičku, stále funguje.

V Bratislave sa ukážu po piatich rokoch a jedným z dôvodov ich návštevy je taktiež nová štúdiovka. Album The Secret of Letting Go, ktorý napríklad Q magazine ohodnotil 80 bodmi zo 100, už predstavili v Hamburgu, Osle, Berlíne či Haagu. Najbližšie čakajú autorov hitov Górecki a Gabriel zastávky v Poľsku, vystúpenie v Lipsku, Prahe a potom už jediné predstavenie u nás.


Vstupenky na dvojkoncert Lamb + Khoiba, ktorý sa uskutoční v pondelok 25. novembra v bratislavskom MMC, sa stále predávajú v sieti Predpredaj.sk za 35 eur (státie) a 40 eur (sedenie). Na mieste budú k dispozícii už len lístky na státie, a to za 40 eur.

Koncert je súčasťou koncertnej série Dobrý výber, ktorú z verejných zdrojov finančne podporil Fond na podporu umenia a SOZA. V rámci nej už v Majestic Music Clube vystúpili Benjamin Clementine, Apparat, The Asteroids Galaxy Tour a len pred pár dňami švédski Movits!. Posledným tohtoročným koncertom Dobrého výberu bude vystúpenie legendárnej švajčiarskej formácie The Young Gods (1.12., MMC). 

Časový harmonogram koncertu:

19:00 - otvorenie klubu
20:00 - Khoiba
21:10 - Lamb

Vstupenky:  

Facebook event

Vypočujte si ukážky z aktuálnej tvorby Khoiby a Lamb:


Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér značky Dobrý výber Ján Papač. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.

Foto: Roman Dietrich

Súvisiaci interpreti: Khoiba, Lamb