Tento týždeň sa v hudobnej relácii 3 pódiá stretnú speváčka Zuzana Mikulcová, raper Majself a skupina Vidiek. Tá predstaví aj svoju temperamentnú novinku, ktorú nahrala so slávnymi balkánskymi hudobníkmi. V závere tiež budete vidieť a počuť, ako si hudobníci spoločne poradili so skladbou Ó, maňo.

Premiéru nového dielu relácie odvysiela RTVS už dnes (20.11.) o 23:30 na Jednotke.

Skupina Vidiek sa na jar fanúšikom pripomenula optimistickým singlom Hrajte trúbky, ktorý počas prvej vlny pandémie na diaľku nahrala s hviezdami world music zo Srbska, Bobanom a Markom Markovičovcami. "V apríli nemohli kvôli pandémii prísť nahrávať, dnes opäť kvôli pandémii nemohli prísť do relácie 3 pódiá. Tak snáď sa nám podarí aspoň budúci rok stretnúť sa na koncertoch na jednom pódiu, ako keby sa v roku 2020 nič nestalo," hovorí spevák Ján Kuric s narážkou na text piesne.


Spolu s Vidiekom v obľúbenom hudobnom programe vystúpi aj mladý raper Majself, ktorý tiež ponúkne svoju novú tvorbu. "Veľmi sa mi páči celá myšlienka tohto projektu. Zároveň ju vyrábajú super ľudia a na nakrúcaní bola dobrá energia. Zaspievam a zarapujem tri skladby, z ktorých jedna je úplne čerstvá novinka Nebudem to ja z chystaného albumu Pulz. Okrem tejto exkluzívnej premiéry zaznejú aj skladby Rómeo a Júlia a Ruky preč. Pre divákov bude zaujímavé, že popri dídžejovi Fillipianovi sa so mnou predstaví aj Peter Bulík na gitare, s ktorým sme na pódiu spolu ešte nestáli," teší sa Michal Švehla alias Majself.

Mužov na pódiu doplní Zuzana Mikulcová, ktorá ponúkne trocha povzbudenia v týchto ťažkých časoch. "Zahráme pieseň Nádeje, ktorú sme nahrali počas prvej vlny korony. Síce som ju zložila oveľa dávnejšie, ale nikdy oficiálne nevyšla, tak sme jej dali s Andrejom Hruškom trošku veselší šat, keďže sme chceli ľudí povzbudiť. Ďalej zaspievam pieseň Hovor mi, ktorá je z posledného albumu Dievča. Je takým mojím odkazom na pieseň Hovor mi do ucha od Deža Ursinyho a obsahuje aj niekoľko jej citácií. Skladba Priateľ je zas jednou z mojich najemotívnejších piesní, pretože je o priateľstvách, ktoré sú pre mňa dôležité," prezrádza speváčka, ktorá len pred pár dňami predstavila duet Kráľovstvo s Danom Bártom v rámci svojho nového projektu Fúzie.


Na záver sa diváci môžu tešiť na spojenie, ktoré zaskočilo i samotných hudobníkov, ale zato si to poriadne užili. Všetci si spolu strihli pieseň Ó, maňo. "Chvíľu som sa cítila ako v nejakom bizarnom filme, keď sme sa pozerali s Majselfom na seba a spievali Ó, maňo. To by sa napríklad v žiadnej relácii a vesmíre nikdy nestalo, ale v 3 pódiách, prečo nie? Bolo to zábavné, hlavne vidieť ladné pohyby Janka Kurica dodávalo celej atmosfére ten správny šmrnc," uzatvára s úsmevom Zuzana Mikulcová.

Všetko podstatné o relácii 3 pódiá nájdete na sociálnych sieťach Facebook a InstagramCelé epizódy si môžete kedykoľvek pozrieť v archíve RTVS.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér RTVS Marián Prevendarčík. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Dominika Kentošová