Slovenský gitarista a skladateľ dnes pokrstí svoj debutový štúdiový album Viaje del Alma. V hudobnom klube Hlava 22 okrem neho vystúpia aj basgitarista Juraj Griglák, perkusionista Dino de Valeria, Jozef Scheiner na mandolíne, flamencový gitarista Maťo Mateo Nováček a tanečník Dano Godány.

Hudobný program krstu bude doplnený o projekciu krátkych filmov z animovaného projektu On The Road, na ktorých Luha pracoval spoločne so svojou priateľkou, výtvarníčkou Luciou Černekovou v Španielsku. Nahrávka Viaje del Alma vyšla vo vydavateľstve Real Music House a vznikala pod dohľadom hudobných producentov Roberta Pospiša a Martina Sillaya.

"Už dávno ma pri hre inšpirovali žánre ako flamenco a gypsy jazz, ktoré pochádzajú z Francúzska a Španielska. Posledné roky to bolo ešte silnejšie, keďže som strávil s priateľkou pol roka v Paríži a rovnaký čas v Španielsku. Preto sa môj sólový gitarový album tematicky nesie práve v tomto duchu," uviedol na margo novej nahrávky hudobník.

Trinásť autorských skladieb dopĺňajú dva bonusy. "Album som nerobil so zámerom osloviť nejaké špecifické publikum. Dúfam, že si nájde cestu ku všetkým, ktorí majú radi pocitovú a melodickú hudbu, verím, že osloví ľudí s temperamentom. Rozhodne nie je určený len pre gitarových poslucháčov, ktorí si však určite prídu na svoje," dodal Peter Luha.

Dokument o albume Viaje del Alma

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Robert Pospiš z vydavateľstva Real Music House.

Súvisiaci interpreti: Peter Luha