Začiatkom tohto roku predstavil slovenský spevák Andrej Mutňanský alias Andrew May nový projekt The Young Generation a pieseň Rescue The World. Tú niektorí označovali aj ako song, ktorý sa mal zúčastniť Eurovízie. Andrew sa teraz vracia k svojim skladateľským koreňom a prináša skladbu Pretty Lies inšpirovanú tanečnými prvkami 90–tych rokov.

Kým projekt The Young Generation bol o spolupráci Andreja s ďalšími siedmimi spevákmi a speváčkami, nový singel Pretty Lies je iba o ňom. Špecifický je najmä tým, že sa Andrew May na skladbe podpísal nielen ako autor hudby ale aj ako producent. Mnohí si všimli, že skladba znie pomerne odlišne oproti predchádzajúcim singlom.

"Už niekoľko rokov spolupracujem so skvelým producentom ale aj človekom Randym Gnepom, s ktorým si spoluprácu neviem vynachváliť. V lete som však dohodnutý termín v štúdiu musel zrušiť a ďalší som dostal až o pol roka, tak som si povedal, že to skúsim s produkciou sám. Musím povedať, že to boli náročné mesiace strávené za počítačom, avšak výsledok považujem za svoj malý osobný úspech," povedal Andrew.

Text piesne je podľa neho inšpirovaný začiatkami nových vzťahov. "Keď som so svojou textárkou na začiatku uvažoval, o čom by mala byť skladba, napadla mi práve téma prvého zoznámenia dvoch ľudí. Skladba Pretty Lies je o tých prvotných ilúziách, ktoré so sebou prináša každý začínajúci vzťah, o tom, ako máme jeden druhého zidealizovaného a na všetko sa pozeráme cez ružové okuliare. Škoda, že skôr či neskôr nastane vytriezvenie," opísal spevák vznik svojho nového počinu.


Za posledných pár rokov sa od Andrewa v slovenskom rádiovom éteri už objavilo niekoľko skladieb, no na nový album si budú musieť fanúšikovia ešte nejaký ten mesiac počkať. "Je síce pravda, že už skoro rok ohlasujem, že nový album bude čoskoro na svete, no debutový album v hudobnej kariére je vždy iba jeden, a preto sa snažím, aby bol čo najlepší," vysvetľuje Andrej.

"Samozrejme, že vydanie albumu so sebou nesie aj množstvo technických, či finančných otázok, ktoré vydanie trošku brzdia. Posledný rok som v štúdiu poctivo pracoval a okrem už siedmich vydaných singlov sa budú môcť fanúšikovia tešiť aj na ďalších päť, zatiaľ nezverejnených skladieb," dodáva.

Redakciu Hudba.sk informoval Andrej Mutňanský.

Foto: Martin Senčák

Súvisiaci interpreti: Andrew May