Na rakúskom festivale Rock in Vienna vystúpi aj americká rocková kapela Kings Of Leon. Organizátori o tom informovali prostredníctvom oficiálnej webstránky www.rockinvienna.at.

Podujatie bude hostiť od 2. do 5. júna viedenský Donauinsel. Účasť na ňom už potvrdili aj Macklemore & Ryan Lewis, Die Toten Hosen, Silbermond, Beatsteaks či Marteria.

Skupinu Kings Of Leon tvoria bratia Caleb, Nathan a Jared Followillovci spolu s ich bratrancom Matthewom Followillom. Prvý štúdiový album Youth And Young Manhood vydali v roku 2003. Po ňom nasledovali nahrávky Aha Shake Heartbreak (2004), Because Of The Times (2007), Only By The Night (2008), Come Around Sundown (2010), Mechanical Bull (2013) a Walls (2016).

Všetky sa umiestnili v prvej trojke britského albumového rebríčka a posledné štyri menované aj v prvej päťke amerického rebríčka Billboard 200, pričom s tohtoročnou novinkou Walls túto hitparádu po prvý raz aj dobyli. Medzi najväčšie hity formácie patria piesne The Bucket, Sex On Fire, Use Somebody, Radioactive či Supersoaker.

Vypočujte si najnovší album Walls na Deezeri:



Zdroj: SITA (Rockinvienna.at, archív)
Foto: SITA/Joel Ryan/Invision/Ap

Súvisiaci interpreti: Kings Of Leon