Vinylová renesancia je realitou už niekoľko rokov a postupne na trend vydávania platní "naskakujú" aj kapely, ktoré doteraz vydávali svoje nahrávky výlučne na CD alebo digitálne. Aktuálne sa zo svojho historicky prvého vinylu teší skupina Desmod, ktorá v týchto dňoch uvádza na trh LP Molekuly zvuku.

Album pôvodne vyšiel na konci septembra, kapela fanúšikov prekvapila jeho zverejnením na Youtube. "Povedali sme si, že keď si album vydávame sami, nebudeme si dokazovať, kto koľko predá CD nosičov. A tak sme ho fanúšikom ponúkli zadarmo, nech si ho napočúvajú a nech ho majú kedykoľvek po ruke, či už v telefóne, v tablete alebo na počítači," povedal vtedy frontman Mário "Kuly" Kollár.

Neskôr sa však na trh dostalo aj CD a teraz pribudol čoraz populárnejší vinylový formát. "Veľmi sa z toho tešíme. LP platňa to je ako návrat do minulosti, ale dnes medzi hudobnými fajnšmekermi obľúbený, takže sme splnili sen nielen sebe, ale verím, že aj našim fanúšikom," teší sa Kuly. V súčasnosti sú čakacie doby na výrobu platní veľmi dlhé, takže pôvodne vôbec nepredpokladal, sa to stihne ešte pred Vianocami. "Neplánovali sme to ako vianočný darček, ale minimálne pre nás to je normálne priam darisko," dodal s úsmevom.

Prečítajte si: Desmod sa vracia do hry. Molekuly zvuku je prekvapivo vyrovnaný a kvalitný album

LP Molekuly zvuku je v predaji aj cez webovú stránku kapely, pričom k dispozícii je aj limitovaná 100-kusová edícia, vlastnoručne očíslovaná a podpísaná všetkými členmi Desmodu. Príbeh albumu sa však vydaním platne nekončí. Kapela Desmod sa rozhodla na budúci rok nadviazať na úspešné jesenné turné k novinke a na marec 2018 ohlásila tri špeciálne koncerty v rámci Molekuly zvuku Tour 2018. Uskutočnia a 3. marca v nitrianskom PKO, 13. marca v bratislavkom MMC a 23. marca trenčianskom Piano Clube.


Informácie a fotografie redakcii poskytla PR manažérka Nikoleta Kováčová. Viac sa dozviete na oficiálnych stránkach www.desmod.skwww.facebook.com/desmod.sk.

Súvisiaci interpreti: Desmod