Legendárny francúzsko-španielsky hudobník a pesničkár Manu Chao nahral album 'La Radiolina', ktorý by mal vyjsť 4. septembra vo vydavateľstve Because Music. Bude to jeho prvý štúdiový album vydaný medzinárodne od roku 2001.

Legendárny francúzsko-španielsky hudobník a pesničkár Manu Chao nahral album 'La Radiolina', ktorý by mal vyjsť 4. septembra vo vydavateľstve Because Music. Bude to jeho prvý štúdiový album vydaný medzinárodne od roku 2001.

Syn utečencov z fašistického Španielska, ktorý vyrastal v Paríži, údajne svoj nový album nahrával v Barcelone. Skladby albumu Manu Chao napísal i nahral sám a o "kozmetické úpravy" zvuku a mix sa postarali majstri zvuku Mario Calgado Jr. (pracoval napr. na albumoch Beastie Boys a Jacka Johnsona) a Andrew Scheps (Red Hot Chilli Peppers, Mars Volta). Hudobní kritici z britského denníka Observer popísali album 'La Radiolina' ako "kaleidoskop brilantných nápadov a hudby z celého sveta, plný vášnivých presvedčení, nostalgie a radosti, ktorý sa viac než vyrovná albumu Clandestino".

Originálny a charizmatický hudobník, v ktorého žilách prúdi baskicko-galícijská krv, svoje piesne s nádychom reggae, ska, latina, francúzskeho šanzónu a rocku spieva vo francúzštine, španielčine, angličtine a galícijskej portugalčine. Ako mladý rebel ovplyvnený britskou punkovou scénou sa presadil v kapele Mano Negra (Čierna ruka). Frotmanom tejto kapely bol až do roku 1995, kedy sa kapela rozpadla a Manu Chao po precestovaní rôznych kútov sveta vydal svoj prvý sólový album. 'Clandestino' z roku 1998 sa stal jedným z najpredávanejších albumov vo francúzskej histórii – predalo sa ho vyše 3 milióny kópií po celom svete. Rovnako úspešný bol aj 'Próxima Estación: Esperanza' (2001).

Okrem toho sa zaslúžil aj o produkciu hudby pre album 'Dimanche à Bamako' dua Amadou et Mariam z Mali (vystúpili na tohtoročnej Pohode), ktorý je oslavovaný ako jeden z najvýznamnejších albumov africkej hudby.

Ochutnávku svojho nového albumu nám Manu Chao poskytol v podobe digitálneho EP, ktoré vyšlo včera, tj. 30. júla. Obsahuje novú skladbu 'Rainin in Paradize' v dvoch verziách, španielsku 'Mama Cuchara' a ďalší song, ktorý sa objaví aj na albume 'La Radiolina', 'Panik Panik'.

Ukážky týchto skladieb si môžete vypočuť na stránke vydavateľstva Because Music.

http://www.manuchao.net


Zdroj: Music-news.com