Aneta Langerová oznámila termíny svojho jesenného turné, v priebehu ktorého sa okrem 11 českých miest zastaví aj na Slovesnku.

Speváčka s kapelou svoje turné s názvom Aneta tour 07 odštartuje 25. septembra v Brne a v Českej republike skončí 25. októbra v pražskej T-Mobile Aréne. V novembri potom nasleduje jeho slovenská časť, ktorá bude mať tri zastávky.

Anetu bude na turné sprevádzať kapela v zložení a.m.almela (el. gitara), Martin Ledvina (basgitara, el. a akus. gitara) a Jakub Zitko (klávesy). Ako nový člen zostavy sa publiku predstaví londýnsky bubeník Jon Bennett, ktorý má vo svojich 23 rokoch už za sebou spoluprácu s producentskými esami ako Guy Chambers (Robbie Williams, Kelis), Cenzo Townsend (Kaiser Chiefs, Blur) či Mark Flannery (U2, Brian Adams). Novou tvárou na turné bude aj jazzová huslistka Anna Mlinariková, ktorá bude zároveň spievať doprovodné vokály. Dalšou zajímavosťou bude účasť amerického DJa Sebastiena (live electronic). Sebastien Richards je známy najmä vďaka svojej producentskej práci s Tori Amos či Dave-om Grohlem.

V roli hosťa sa na turné v Brne a Prahe predstaví Nathalie Nordnes, 23-ročná nórska speváčka a klávesistka. Na konte má už dva albumy, jej hudba je zmesou jazzu a silných melodických prvkov, doma býva prirovnávaná k Norah Jones. Po celom zvyšku turné bude pred Anetou vystupovať pražská skupina Roe-Deer. Milým hosťom Anety bude taktiež nevidomý 14-ročný Radim Vojtek, ktorý s Anetou naspieval Píseň pro Světlušku. Anetin koncertný program bude zostavený predovšetkým zo skladieb aktuálneho albumu Dotyk, ktoré zaznejú všetky, nebude však chýbať ani výber pesničiek z debutu Spousta andělů.

Jesenné turné uvádza singel Podzim, ktorý bude od začiatku septembra nasadený do rádií. K pesničke, ktorej autorkou je výhradne Aneta, vzniká animovaný videoklip v réžii Davida Březinu, na ktorom se podieľa kreatívne štúdio LIV DUCCI a ilustrátorka Zuzana Kiva. Videoklip bude uvedený v premiére na www.idnes.cz a následne na českej hudobnej televíznej stanici Óčko v prvý septembrový týždeň.

Aktuálné informácie k turné nájdete na stránkach www.langerovaaneta.cz.


Zdroj: Sony BMG