BANSKÁ BYSTRICA 14. augusta (SITA) - Muzikant a spevák Peter Cmorik, skupina IMT Smile a hlavne legenda česko-slovenskej populárnej hudby, skupina Olympic, sú najväčšími lákadlami programu festivalu City fest.

Prvý ročník podujatia organizuje mesto Žiar nad Hronom a jeho Mestské kultúrne centrum v sobotu 18. augusta v žiarskom Parku Štefana Moysesa. Na festivale sa predstavia slovenskí a českí speváci a hudobné skupiny, v programe je aj bubenícka šou, pouličné divadlo a rôzne atrakcie pre deti aj dospelých. Program sa začne na poludnie a skočiť by sa mal okolo druhej hodiny nadránom. "Medzi zaujímavosti tejto akcie patrí aj to, že sa koná v krásnom prostredí národnej kultúrnej pamiatky - v Parku Štefana Moysesa, v ktorom dominujú staré lipy, ktoré v 19. storočí vysádzal práve 1. predseda Matice slovenskej.

Zároveň je City fest jediným podujatím svojho druhu, na ktorý je aj pri spomínanom obsadení vstup zadarmo. Rovnako zadarmo bude aj vstup na plážové kúpalisko, ktoré s Parkom Štefana Moysesa susedí," uviedol hovorca mesta Martin Baláž. Primátor Žiaru nad Hronom Ivan Černaj pripomenul, že hoci festival je darčekom mesta obyvateľom, vítaní sú aj návštevníci z iných miest.


Zdroj: SITA