Talentovaná speváčka Amy Winehouse musela po minulotýždňovom predávkovaní sa a následnom pobyte v nemocnici zrušiť svoju účasť na dnešnom koncerte v Hamburgu, kde mala vystupovať spolu s hviezdnymi rockermi Rolling Stones.

Talentovaná speváčka Amy Winehouse musela po minulotýždňovom predávkovaní sa a následnom pobyte v nemocnici zrušiť svoju účasť na dnešnom koncerte v Hamburgu, kde mala vystupovať spolu s hviezdnymi rockermi Rolling Stones.

23-ročná Britka so židovskými koreňmi bola minulú stredu spolu s manželom vo vážnom stave hospitalizovaná v London’s University College Hospital po užití veľkého množstva heroínu, kokaínu, extázy a ďalších omamných látok. Následne musela zrušiť niekoľko európskych koncertov, vrátane plánovaného pondelkového vystúpenia na pozícii predskokana slávnych Rolling Stones v nemeckom Düsseldorfe. Napokon odriekla i svoju účasť na dnešnom koncerte v Hamburgu.

V máji tohto roka sa neohlásene v Miami vydala za Blakea Fielder-Civila a v ich vzťahu od začiatku nechýba domáce násilie ani drogy. Jej svokra Georgette Civil sa k udalostiam posledného týždňa vyjadrila v rozhovore pre britský denník Daily Mirror: "Nemožno z toho viniť ani Amy ani Blakea. Obaja sú rovnako zlí. Pre mňa je najťažšia vec na svete verejne hovoriť o tom, že môj syn a jeho manželka majú problém s drogami. Napriek tomu viem, že môj syn sa vezie v drogách už od svojej dvadsiatky, kedy sa presťahoval do Londýna. Ale chcela som vedieť aj ako je na tom Amy, tak sme sa stretli a porozprávali medzi štyrmi očami. Povedala mi, že je závislá na heroíne a kokaíne."

Georgette Civil ďalej hovorila o veľkých nezhodách a hádkach medzi svojím manželom Gilesom a otcom speváčky – Mitchom Winehouseom. Ten Gilesa obvinil z toho, že jeho dcéra sa kvôli Blakeovi predávkovala. Podľa Georgettiných slov však napokon práve tieto rozpory pomohli Amy a Blakeovi k rozhodnutiu podrobiť sa liečeniu svojej závislosti: "Obe rodiny sú veľmi šťastné a hrdé na svoje deti, ktoré si uvedomili, že majú vážny problém a začali robiť kroky ku svojmu vyliečeniu."

Britský bulvárny denník The Mirror zverejnil informáciu, že Amy, autorka hitu 'Rehab', spolu s manželom odcestovala na protidrogové liečenie do USA. Tam údajne absolvujú intenzívnu detoxikáciu a poradenské konzultácie. Oficiálny hovorca však speváčky tieto informácie nepotvrdil, oznámil len toľko, že Amy "na návrh doktorov odpočíva". Jej ďalšie plánované vystúpenia, vrátane víkendového koncertu na známom V Festivale, sú otázne.

Amy Winehouse, ktorá vo svojej tvorbe spája jazz, blues, soul a RnB, zahviezdila najmä so svojím druhým albumom 'Back to Black' (2006), za ktorý získala niekoľko prestížnych cien a nominácií.

http://www.amywinehouse.co.uk

http://www.myspace.com/amywinehouse


Zdroj: Mtv.co.uk, Contactmusic.com