Bratia Noel a Liam Gallagher z britpopovej kapely Oasis boli pozvaní k účasti na pokuse o najväčšie rodinné stretnutie v histórii.

Bratia Noel a Liam Gallagher z britpopovej kapely Oasis boli pozvaní k účasti na pokuse o najväčšie rodinné stretnutie v histórii.

Oficiálny názov tejto disciplíny pre zápis do Guinessovej knihy rekordov je "Najväčšie zhromaždenie ľudí s rovnakým priezviskom". Zhromaždenie sa uskutoční 9. septembra v írskom kraji Donegal - rodisku prvých Gallagherovcov. Organizátori zhromaždenia globálneho klanu Gallagherovcov naň údajne pozvali všetkých Gallagherov, vrátane ľudí s rôznymi variáciami tohto mena, na svete. História írskeho mena Gallagher siaha až do čias starobylých dejín Írska a legendárneho Svätého Patrika.

Medzi zaujímavé novinky priamo z dielne kapely Oasis patrí určite nové dvoj-DVD 'Lord Don’t Slow Me Down', ktoré vyjde 29. októbra. Prvý disk je kolekciou videozáznamov z ich posledného svetového turné, počas ktorého navštívili 26 krajín a videli ich dva milióny fanúšikov. Jeho súčasťou sú aj unikátne zábery z backstagu, bezprostredné rozhovory členov kapely po koncertoch, Noelovo interview s fanúšikmi a ďalšie extras. Réžie čiernobieleho filmu sa zhostil Baillie Walsh, ktorý má na konte spoluprácu s Massive Attack, Spiritualized, New Order, či Kylie Minoque.

Druhý disk je HDV nahrávkou koncertu Oasis na Eastlands Stadium v rodnom Manchestri, ktorý odohrali 2. júla 2005. Záznam koncertu obsahuje 16 skladieb a súčasťou tohto disku je aj montáž fotografií zaslaných kapele fanúšikmi.

Oasis ďalej v rozhovore pre NME potvrdili, že v súčasnosti pracujú na novom albume, ktorý by mal vyjsť v priebehu budúceho roka.

http://www.oasisinet.com

http://www.gallagherclan.org


Zdroj: Nme.com, Undercover.com.au