Speváčka Andrea Zimányiová sa už po tretí raz vydá na hudobnú plavbu po Dunaji.

Šansónová loď s Andreou Zimányiovou vypláva na dvojhodinovú plavbu bratislavským okruhom v pondelok 20. augusta o 19:00. Koncert je súčasťou cyklu Hudba na Dunaji bratislavského Kultúrneho leta.

Pred dvoma rokmi sa Andrea Zimányiová po prvý raz predstavila v cykle Hudba na Dunaji v komornom programe s klavírnym sprievodom. Vlani pre svojich obdivovateľov pripravila francúzske šansóny a ďalšie známe skladby v netradičnej unplugged verzii so skupinou Margot. V programe tohtoročnej plavby budú mať poslucháči šancu zažiť oboje. Hoci vo vlastnej tvorbe sa skupina Margot plánuje uberať rockovou cestou, návraty k prevzatému repertoáru a najmä k francúzskym piesňam im neprekážajú a tak budú Andreu sprevádzať aj v novom koncertnom programe na lodi.

Okrem toho si Andrea ako špeciálneho hosťa pozvala klaviristu Petra Hochela. Spolu pripravujú nevšedný recitál, zaspieva skladbu Caruso, ktorú hudobní labužníci poznajú z repertoáru operných spevákov a v pop-rockovej sfére ju originálne uviedla Lara Fabian.

Informácie agentúre SITA poskytla Ada Žigová z umeleckej agentúry Andante.


Zdroj: SITA