Člen washingtonského dua Thievery Corporation Rob Garza si na spoluprácu pri tvorbe svojho prvého sólového albumu pozval členov legendárnej škótskej alternatívno-rockovej skupiny Primal Scream.

Rob Garza by mal svoj album s názvom 'Dust Galaxy' vydať 6. novembra. Podľa jeho slov sa v ňom pokúsi skĺbiť "psychadelický zvuk Indie, britské uvoľnené trip-hopové beaty, post-punk a roots rock". Na rozdiel od predchádzajúcej čisto elektronickej dubovej tvorby Thievery Corporation chce Rob po prvý krát vo svojej hudobnej kariére zapojiť aj živú inštrumentáciu. O tú sa postarajú klávesák Martin Duffy a bubeník Darrin Mooney z formácie Primal Scream, ktorá má s kombinovaním rocku s elektronikou nemalé skúsenosti. Okrem nich sa na albume predstaví aj Adam Blake z indie kapely Cornershop, ktorý prispeje hrou na tradičný indický strunový nástroj sitar.

Garza má z pôsobenia vo formácii Thievery Corporation, ktorú tvorí spolu s elektronickým producentom Ericom Hiltonom, na konte štyri úspešné štúdiové albumy. O svojom novom projekte Dust Galaxy pre Billboard.com prezradil: "Mojím cieľom je spraviť album, ktorý bude odrazom môjho hudobného vkusu. Tento projekt mi konečne umožnil vystúpiť spoza producentského pultu a prejaviť sa v tvorbe ako skladateľ, interpret a muzikant."

http://www.dustgalaxy.com

http://www.myspace.com/robgarzamusic

Zdroj: Nme.com, Billboard.com