Koncert vynikajúcej poľskej kapely Chromosomos si budete môcť vychutnať už túto stredu – 29. augusta o 20.00 na Nádvorí Sv. Jána Nepomuckého v Primaciálnom paláci v Bratislave.

Program Kultúrneho leta a Hradných slávností Bratislava 2007 vrcholí a spolu s ním aj cyklus Jazz pod vežou. Tentokrát sa v ňom predstaví poľská inštrumentálna kapela Chromosomos, ktorá spája jazz s prvkami world music, jungle i progresívneho rocku. Dlhodobá spolupráca bubeníka Artura Dominika s mnohými folkovými skupinami, s africkými, židovskými i balkánskymi hudobníkmi, umožnila projektu Chromosomos vytvoriť si unikátny hudobný prejav a súčasne využívať najzaujímavejšie hudobné formy.

Výnimočný hudobný projekt našich severných susedov kombinuje hudobnú pestrosť Európy a kultúry Stredného východu s modernými trendmi súčasnej inštrumentálnej klubovej hudby. K nepopierateľným zdrojom ich hudobnej inšpirácie patrí dnes jednoznačne i súčasná elektronická hudba, ktorej stopy nachádzame v rytmickej sekcii, kde cítiť experimentovanie s drum'n'bassom, junglom či housom. Klasická akustická štruktúra kapely kontrastuje s používaním digitálne vygenerovaných zvukov, ako aj s elektronickým spracovaním zvukov akustických nástrojov, čo dodáva Chromosomosu moderný a nezameniteľný zvuk.

Podujatie, ktorého organizátorom je Bratislavské kultúrne a informačné stredisko v spolupráci s Poľským inštitútom Bratislava, sa začína zajtra o 20:00 a za vstup zaplatíte 120,- SK.

http://www.chromosomos.art.pl

http://www.polinst.sk

http://www.bkis.sk

Zdroj: BKIS.sk, Polinst.sk