Na festivale sa zabával milión ľudí rôznej rasy a kultúry. Karneval sa koná každý rok počas augustového štátneho sviatku od roku 1966.

Tento miestny sviatok by sa časom mal podobať na Karibský karneval. Na atrakciu prišlo milión návštevníkov z celého sveta. Karneval bol riadne ozvučený, vysvietený veľkolepými svetlami a samozrejme nechýbali stovky krásne vyzdobených kresiel a vozov. Je to najväčšia slávnosť v Londýne počas celého roka. Je druhým najväčším pouličným festivalom na svete, hneď po karnevale v brazílskom Riu.

Chytľavá karibská hudba, ktorá hrala na karnevale Notting Hill znela na míle ďaleko. Hrali sa rôzne štýly od Reggae po R&B, Funk, House, Dub. Na pódiách si odspievali vrcholní medzinárodní umelci ako Eddie Grant, Jamiroquai, Wyclef Jean, Courtney Pine a Burning Spear.

Vďaka obrazom, cudzokrajným kostýmom, imaginárnym svetlým lampám a tancom po uliciach pôsobil karneval na človeka veľmi príjemne. Sprievod sa konal v najširšej ulici Londýna, ktorá je 3 míle dlhá. Množstvo ľudí na uliciach sa pozeralo i zo svojich domov ako podujatie prebiehalo.

Sprievod sa konal počas dvoch dní a to 26 a 27 augusta. V nedeľu bol sprievod o niečo menší, no v pondelok dostal tie poriadne grády. Tanečníci, skupiny i speváci prišli z Ameriky, Afriky a pochopiteľne z Karibiku, odkiaľ si priviezli tradičnú hudbu, kostýmy aj tanec vo veľkolepom štýle.

Zdroj: mynottinghill.co.uk