V posledných dňoch sa opäť rozvírila hladina dohadov o tom, že originálna zostava slávnej heavy metalovej skupiny Black Sabbath by sa mohla dať v roku 2008 opäť dokopy.

Frontman Ozzy Osbourne je momentálne na turné so svojou kapelou, kde prezentuje svoj sólový album 'Black Rain', ktorý vyšiel v máji. Ďalší dvaja členovia legendárnych Black Sabbath gitarista Tony Iommi a basgitarista Geezer Butler medzitým koncertujú po celom svete s projektom Heaven and Hell, v ktorom ich dopĺňa spevák Ronnie James Dio a bubeník Vinny Appice. Tí sú taktiež niekdajšími členmi Black Sabbath, no od roku 1992 v kapele nepôsobia. Práve vznik projektu Heaven and Hell v tejto zostave pred dvoma rokmi sa stal základom pre špekulácie o možnom návrate Black Sabbath k pôvodnej zostave spred takmer 30 rokov. Chýba už len hviezdny frontman Ozzy Osbourne.

Jeho manželka a manažérka Sharon Osbourne minulý týždeň potvrdila, že spolu s Ozzym je s ostatnými členmi v pravidelnom kontakte a tvrdí, že nič nie je vylúčené a pripojenie Ozzyho k Black Sabbath je možné v roku 2008. Tony Iommi trvá na tom, že v prípade obnovenia pôvodnej zostavy z konca 70. rokov by mala kapela nahrať nové skladby a vyraziť na turné: "Nenahral som s Ozzym album veľmi dlho, takže musíme zistiť ako dlho to celé bude trvať a čo všetko treba zariadiť." Iommi je taktiež otvorený pokračovaniu v projekte Heaven and Hell: "Pred rokom som ani nevedel, že s týmto projektom raz vyrazím na turné, takže nikdy nehovor nikdy."

Zdroj: Undercover.com.au