Na filmovom festivale v Benátkach mal včera premiéru film I'm Not There o živote legendárneho folk-rockového speváka a multi-inštrumentalistu Boba Dylana.

Podľa režiséra Todda Haynesa ho Bob Dylan, na rozdiel od pokusu režiséra Martina Scorseseho o spevákovu biografiu vo filme No Direction Home z roku 2005, prijal veľmi dobre. Po včerajšej benátskej premiére svojho nového filmu Haynes v rozhovore pre Associated Press oficiálne vyslovil svoju domnienku, prečo dal Dylan jeho filmu požehnanie: "Myslím, že je to kvôli otvorenej štruktúre filmu, zobrazil som jeho tvorbu ako niečo, čo rokmi expanduje. A preto si myslím, že si Bob pomyslel – fajn, tomuto filmu môžem povedať OK."

Postavu Boba Dylana vo filme stvárňuje dohromady až sedem hercov, vrátane Christiana Balea, Heatha Ledgera a Richarda Gerea, a dokonca si ho zahrala aj herečka Cate Blanchett. Každý z obsadených hercov zosobňuje rozdielny aspekt života a tvorby hudobnej ikony. Napriek tomu, že film je biografickým príbehom, život speváka je v ňom zobrazený veľmi poetickým štýlom, ktorý pripomína jeho vlastný spôsob rozprávania príbehov cez piesne. Producentka Christine Vachon o filme povedala: "Film je inšpirovaný Dylanovou hudbou a jeho schopnosťou vždy znova meniť samého seba i predstavy iných o sebe."

Okrem hercov stvárňujúcich Boba Dylana si ďalšie postavy zahrali napríklad Charlotte Gainsbourg, Michelle Williams a Julianne Moore.

Zdroj: Nme.com, wikipedia.org
Foto: Allmusic.com