Na včerajšom odovzdávaní cien MTV VMA patril medzi najočakávanejšie udalosti večera návrat Britney Spears na koncertné pódium.

Pred očakávaným vystúpením jej viacerí umelci vyjadrili podporu. Mary J. Blige verila vo vydarený comeback: "Myslím, že Britney to zvládne. Je rozumná, zažila toho veľa a každý, kto prešiel tým, čím prešla ona, jej určite fandí. Má moju plnú podporu. Čo ťa nezabije, to ťa určite posilní."

Pozitívne očakávania vyjadril aj raper 50 Cent: "Očakávam to najlepšie. Držím jej palce, lebo viem, že je plno ľudí, ktorí sú presvedčení, že to bude zlé. Ja by som ju rád videl žiariť." Jeho súper v súboji hip-hopových albumov roka, ktorý sa začína zajtra, Kanye West mal na vec iný názor: "Neverím, že vôbec vyjde na pódium. Nemala hit celé roky." Kanye Bol presvedčený, že otvárací koncert MTV Video Music Awards mal patriť jemu a jeho hitu 'Stronger'.

Britney svojím vystúpením nijak neohúrila. Nekonali sa hady, lesbické bozky, ani návrat k Justinovi Timberlakeovi. 25-ročná popová hviezda v otváracom vystúpení slávnostného večera odspievala svoj nový singel 'Gimme More', pričom sa pokúsila zaujať outfitom na spôsob S/M šľapky z Bondovky z polovice 80. rokov. Na matku dvoch detí v predškolskom veku trochu zvláštna stratégia návratu do veľkého šoubiznisu.

Reakcie po jej prvom vystúpení od roku 2004 neboli príliš povzbudivé. Za všetko hovorí komentár Davea Grohla, frontmana alternatívnej kapely Foo Fighters: "Poznáte tie vecičky, do ktorých dáte baterky a ony vám povysávajú podlahu bez toho aby sa ich niekto dotkol? Tak mi pripadá Britney Spears."

Britney Spears pracuje na svojom piatom albume, ktorý by mal vyjsť 12. novembra vo vydavateľstve Jive Records.

Zdroj: Contactmusic.com, Mtv.co.uk, Undercover.com.au, wikipedia.org