Ak si dnes večer o 22.30 pustíte STV 2, natrafíte na reprízu pravidelnej pondelkovej hudobnej relácie Metro. V nej sa v apríli predstavili dve kapely, ktoré sú paradoxne úspešnejšie za hranicami ako doma.

Prvou z nich je česká kapela Sunshine, pôvodom z juhočeského Tábora, má v rámci českej hudobnej scény úplne mimoriadne postavenie. Drvivá väčšina ich koncertov sa totiž odohráva za hranicami Českej republiky a o ich úspešnom pôsobení na svetovej rockovej scéne sa dá dočítať predovšetkým na stránkach zahraničných hudobných periodík. Ich zvuk možno definovať ako psychedelický punkrock okorenený Kayovým naliehavým, do uší sa zarezávajúcim vokálom - zvuk prirovnávaný ku kapelám The Cure, Joy Division či Primal Scream.

www.sunshinetrash.com
http://www.myspace.com/sunshinetrash

Dobrodružstvo z objavovania, radosť zo života, nespútaná energia, živelné vystúpenie... Tieto pojmy sú charakteristické pre koncerty objavu chorvátskej undergroundovej scény Abroad Experiments. Hudba chorvátskej progresívnej štvorice ukrývajúcej sa za vskutku experimentálnym názvom prináša, ako sami vravia, fúziu progresívnej rockovej hudby a neohraničených vplyvov hard rocku, elektroniky, či funku.

www.abroad-experiments.com
http://www.myspace.com/abroadexperiments

Snáď sa nabudúci týždeň už dočkáme novej premiéry relácie Metro s rovnako zaujímavými hosťami.

Zdroj: STV Mailinglist