Deväťnásobná víťazka ceny Grammy a držiteľka mnohých ďalších ocenení vydáva 13. novembra svoj dlho očakávaný tretí štúdiový album 'As I Am'.

Na albume, o ktorého celosvetovú distribúciu sa postará vydavateľstvo J Records, pracovala takmer 2 roky. Spolupracovala na ňom s Johnom Mayerom, Lindou Perry, Marshou Ambrosius, či top-producentami ako Timbaland a Swizz Beats. Prvým singlom albumu je skladba 'No One' Tá sa už desať hodín po nasadení do rádií stala najrýchlejším a najúspešnejším singlom hitparády Hot R'n'B/Hip-Hop Songs časopisu Billboard. Stala sa taktiež najúspešnejším hitom, ktorý naspievala žena, za rok 2007 v hitparáde R'n'B Monitor's Urban Mainstream.

Skladbu 'No One' Alicia napísala a produkovala spolu s dlhoročnými pracovníkmi, bratmi Kerry 'Krucial' Brothers a s Dirty Harrym. Videoklip ku skladbe sa nakrúcal v Los Angeles a premiérovo bude uvedený 17. septembra. Skladbu po prvý krát predstavila naživo počas uplynulého víkendu na odovzdávaní cien MTV Video Music Awards.

Nový album 'As I Am' ukazuje skladateľský a producentský talent Alicie Keys na všetkých 13 skladbách. Sama svoj album popisuje ako "stretnutie Janis Joplin s Arethou Franklin" a podarilo sa jej na ňom zachytiť oldschoolovú atmosféru a podať ju novým a osviežujúcim spôsobom. Bohaté a silné vokály umocňujú pocity zo skladieb, ktoré sa pohybujú v rozmedzí od hymnickej 'Superwoman', cez energickú 'Go Ahead' a sentimentálnu baladu 'Like You Never See Me Again' až po oduševnelú 'Sure Looks Good To Me'.

Od vydania svojho debutového albumu 'Songs In A Minor', ktorý vyšiel v roku 2001, si rodená Newyorčanka s jamajskými a írsko-talianskymi koreňmi vytvorila jedinečný repertoár hitov a úspechov. Debutový album, ktorý obsahoval hit 'Fallin' získal päť cien Grammy, vrátane ocenení v kategórii Najlepší nováčik a Najlepší R'n'B album. Celkovo sa ho predalo viac než 10 miliónov kusov po celom svete. V roku 2004 nasledoval album 'The Diary of Alicia Keys', ktorý získal štyri ceny Grammy a je sedemnásobne platinový. O rok neskôr vydala dosku 'Unplugged', vďaka ktorej sa stala prvou R'n'B speváčkou, ktorá sa dostala na prvú priečku albumovej hitparády Billboard 200 s troma albumami po sebe.

Zdroj: Sony BMG