30. októbra 2007 vystúpi v rámci festivalu Rocková Jeseň 2007 jedna z najpopulárnejších rockových kapiel v súčasnosti My Chemical Romance.

Zaujímavosťou je, že americkí rockeri si Bratislavu vybrali ako prvú zastávku európskej časti ich celosvetového turné. Až po Bratislave ich budú mať možnosť diváci vidieť v Rakúsku, Taliansku, Belgicku, Luxembursku, Nemecku či vo Veľkej Británii.

Vzhľadom na enormný záujem sa koncert My Chemical Romance presúva z PKO do väčšieho priestoru a to do Športovej haly Pasienky. Vstupenky, ktoré si priaznivci tejto formácie už zakúpili, ostávajú samozrejme v platnosti.

Okrem My Chemical Romance sa v Bratislave predstaví aj americká kapela Mindless Self Indulgence, ktorá balancuje na pomedzí punkrocku, elektroniky, hip-hopu a industrialu. Táto kapela absolvovala s My Chemical Romance ich celé americké turné, kde sa My Chemical Romance predstavili aj s kapelami ako Linkin Park, HIM a Placebo.

My Chemical Romance vyvolávajú značnú kontroverziu v názoroch na nich samotných. Dokumentuje to aj anketa v prestížnom magazíne Kerrang! kde vyhrali všetky nasledujúce kategórie:

- najlepšia skupina
- najhoršia skupina
- najlepší album
- najhorší album
- najlepšie živé vystúpenie
- najlepší počin roku 2006
- najhorší počin roku 2006
- hrdina roku 2006 (Gerard Way)
- anti-hrdina roku 2006 (Gerard Way)
- najsexi muž (Gerard Way)

V Bratislave sa My Chemical Romance predstavia kompletným koncertným programom, ktorý bude trvať hodinu a pol. Okrem už spomínaných Mindless Self Indulgence sa predstavia v úlohe predskokanov aj kapely Metropolis a Desmod.

Lístky na festival Rocková Jeseň 2007 v rámci sa začali predávať v stredu 1.auguta v sieti Ticketportal. Cena v stále prebiehajúcom predpredaji zostáva 799,- Sk a v deň konania koncertu budú lístky stáť 1000,- Sk.

Viac informácii nájdete na stránke festivalu www.rockovajesen.sk.

http://www.mychemicalromance.com

http://www.mindlessselfindulgence.com

Zdroj: Organizátor
Foto: Mychemicalromance.com