Dobré správy pre priaznivcov kapely Blur! Všetci štyria členovia známej britpopovej kapely sú pripravení zavrieť sa v októbri do štúdia a pracovať spoločne na ďalšom projekte.

Bolo by to ich prvé spoločné nahrávanie od roku 2002, kedy z kapely odišiel gitarista Graham Coxon. Posledný album 'Think Tank' zvyšok kapely dokončil bez neho. O jeho možnom návrate sa začalo hovoriť v júni, keď bubeník Dave Rowntree pre Nme.com prezradil, že majú s Grahamom naplánované týždňové spoločné nahrávanie v štúdiu. To sa malo uskutočniť už tento mesiac, no podľa aktuálnych správ si napokon členovia kapely dohodli štúdiovú session na október. Basgitarista Alex James tento týždeň pre BBC potvrdil, že kapela sa dáva po piatich rokoch opäť dohromady:

"Neuveriteľné, opäť sa spolu rozprávajú. Graham a Dave sa spolu nebavili pekne dlhý čas, no zrazu je tu nával smsiek, mailov a dlhých rozhovorov, čo je skvelé. Som plný nádejí. Ale bolo pre nás celkom fajn stráviť istý čas jeden od druhého. Už sme to ako ľudia všetci naozaj potrebovali. Myslím, že by sme boli úplne neznesiteľní, keby sme pokračovali v takom životnom štýle. Teraz sme mali čas nájsť samých seba."

"Čo je úžasné, už nikto z nás nahrávanie s kapelou nepotrebuje. Nie sme na ňu odkázaní, všetci sme si našli iné veci a potreby a tak sa na to teraz môžeme pozrieť racionálne a povedať si ‘Bolo by toto dobré?’. Myslím, že emocionálne by to pre každého z nás dobré bolo."

Podobne sa Alex vyjadril aj v rozhovore s Nme.com: "Nahrávanie sa začne čoskoro. Vyzerá to sľubne. Z emocionálneho hľadiska je pre nás dôležité nenechať Blur ležať ako neukončenú záležitosť. A mohlo by to dopadnúť dobre aj z hľadiska hudobného."

Zdroj: Undercover.com.au, Nme.com