Pre denník The Sun to povedal jeden z členov poroty britskej televíznej šou, zameranej na hľadanie nových speváckych talentov, Simon Cowell.

Ak by Britney Spears v súťaži predviedla také vystúpenie ako na nedeľnom udeľovaní cien MTV Video Music Awards, Simon by ju bez váhania ukazovákom navigoval do dverí vedúcich z miestnosti. V rozhovore pre britský bulvárny plátok The Sun vyjadril presvedčenie, že usporiadatelia slávnostného večera nemali vôbec dovoliť, aby tam Britney spievala a varoval, že týmto vystúpením ohrozila svoju kariéru. 48-ročný Cowell, ktorý mnohých adeptov na postup v súťaži X Factor dohnal k slzám, povedal:

"Ak by takýto výkon predviedla v súťaži X Factor, nenechal by som ju prejsť do ďalšieho kola. Teraz má na krku problém, mohla svoju kariéru úplne pochovať. Je ťažké vrátiť sa po takomto vystúpení, bude to chvíľu trvať. Bolo by na mieste, keby ju organizátori z programu hoci aj na poslednú chvíľu stiahli, nech by to stálo čokoľvek, zachránili by tým jej šancu na úspešné vzkriesenie kariéry. Nebola na toto vystúpenie vôbec pripravená. Skladba nebola dobrá, vizáž nebola dobrá a jednoducho to vôbec nemala nacvičené."

Nedeľné vystúpenie Britney Spears, ktorej piaty album vyjde v novembri, vyvolalo vlnu kritiky. Jej otváracie vystúpenie večera bolo mnohými prirovnávané k "pochodu zombie". Najväčšiu nevôľu prejavil raper Kanye West, ktorému nešlo do hlavy, prečo si na úvodné vystúpenie vybrali práve ju: "Úprimne, je mi to jedno. Mám celé vystúpenie Britney na háku. Ja som mal otvárať MTV VMA lebo 'Stronger' je momentálne skladba číslo jeden v tejto krajine. Je to len dôkaz, že musia robiť somariny, aby sa im zvýšila sledovanosť a možno MTV verili, že budú mať väčšiu sledovanosť s Britney."

Zdroj: Contactmusic.com, Music-news.com