Kráľovná popu oslávila v sobotu spolu s manželom v Tel Avive príchod Židovského Nového roka a zúčastnila sa konferencie židovského mysticizmu kabaly.

Speváčka bola v mladosti vedená ku katolicizmu, no neskôr prijala hebrejské meno Ester a stala sa nasledovníčkou kabaly. Prvý krát navštívila Izrael v roku 2004 a teraz sa tam vrátila kvôli oslavám nového roka a konferencii kabalistov. Po príchode do Tel Avivu s médiami o svojej návšteve Izraela nekomunikovala a na konferencii boli televízne kamery zakázané. Madonna sa počas svojej návštevy stretla s izraelským prezidentom Šimonom Peresom a údajne mu darovala Knihu nádhery, ktorá je najvýznamnejším stredovekým kabalistickým textom.

Madonna sa na Blízky východ vybrala napriek tomu, že minulý týždeň sa Muhammad Abdel-Al, vodca palestínskej teroristickej skupiny Výbory ľudového odporu, vyhrážal jej a jej popovej kolegyni Britney Spears odrezaním hlavy: "Ak stretnem tieto štetky, bude mi cťou, opakujem – bude mi cťou, byť prvým, kto odreže hlavy Madonne a Britney Spears, pokiaľ budú pokračovať v šírení svojej satanistickej kultúry proti Islamu. Ak tieto dve prostitútky budú aj naďalej robiť to čo robia, samozrejme ich potrestáme."

Konferencie v Izraeli sa zúčastnila aj herecká dvojica Demi Moore a Ashton Kutcher, ktorí už dlhšie patria nasledovníkom kabaly. Medzi ďalšie celebrity, ktoré sa zaujímajú o túto náboženskú filozofiu patrí futbalový idol David Beckham, modelka Naomi Campbell, rocker Mick Jagger, či hollywoodske hviezdy Elizabeth Taylor, Winona Rider, Goldie Hawn a ďalší.

Zdroj: Nme.com