Legenda "globálneho popu" Manu Chao minulý týždeň so svojím novým albumom 'La Radiolina' vo viacerých európskych krajinách vystrelil priamo na vedúcu pozíciu v rebríčkoch albumov.

Manuho štvrtý štúdiový album je skutočným úspechom. Po rokoch sa vrátil na vrchol európskej scény, akoby to bolo včera, čo s ľahkosťou valcoval hitparády pozitívnymi, exotickými a osviežujúcimi skladbami ako 'Me Gustas Tú' a 'Bongo Bong' a stal sa hviezdou tzv. globálneho popu. Pred troma rokmi vydal album 'Sibérie m’était contéee', ktorý bol čisto vo francúzštine, možno aj preto s ním nedosiahol medzinárodný úspech ako pri predchádzajúcich albumoch 'Clandestino' (1998) a 'Proxima Estación: Esperanza' (2001).

Album 'La Radiolina' vyšiel vo väčšine európskych krajín 4. septembra a v Španielsku, Švajčiarsku a Grécku putoval hneď v prvý týždeň na prvé miesto rebríčka albumov. Vo Francúzsku, Taliansku a Belgicku odštartoval na druhom mieste, vo Švédsku na štvrtom a v Nemecku a Rakúsku na piatom. Práve dnes vychádza vo Veľkej Británii, kde sa Manu Chao chystá 2. októbra odštartovať svoje turné. Počas neho navštívi Londýn, Bristol, Manchester, Glasgow, Nottingham, Kodaň, Štokholm, Malmö, Hamburg, Kolín nad Rýnom, Frankfurt, Berlín, Mníchov a neobíde ani Viedeň (Stadthalle, 1. november).

Okrem úspechov v hitparádach jednotlivých európskych krajín je album 'La Radiolina' na čele rebríčkov Billboard’s European Top 100 a America’s Billboard Top Latin Albums.

http://www.manuchao.net

Zdroj: Manuchao.net, Music-news.com