Anglický spevák Alex Turner z indie rockovej kapely Arctic Monkeys mal pri nahrávaní vo Francúzsku nečakaných spoločníkov.

Alex sa zúčastnil spoločného nahrávania so spevákom Milesom Kaneom z kapely The Rascals. Na kolaboráciu si vybrali zvláštne miesto – farmu vo Francúzsku. Miles Kane pre večerník Liverpool Echo prezradil, že po príchode boli prekvapení objavom armády ploštíc. "Vonku bolo množstvo zvierat a chlapík, ktorý sa o farmu staral nám každú noc varil čaj. Alex a ja sme bývali v obrovskej izbe so šiestimi maličkými posteľami a v každej z nich bolo plno bĺch a ploštíc. Každú noc sme menili postele, ale aj tak nás vždy našli. Ráno som mal vždy plné členky štípancov."

Dvojica nahráva pod názvom Turner And Kane spoločný album pod dohľadom producenta Jamesa Forda z electro formácie Simian Mobile Disco. Alex Turner pred odchodom do Francúzska pre Nme.com priblížil plány tejto zaujímavej spolupráce: "Budeme tam dva týždne a pokúsime sa spraviť väčšinu albumu. James Ford to produkuje a bude hrať na bicie, je to skutočne geniálny bubeník. Ja a Miles sa postaráme o basgitaru, gitaru a vokály... radi by sme tam v niektorých skladbách mali aj sláčikové nástroje, tie však zrejme nahráme už doma." Zároveň fanúšikov Arctic Monkeys ubezpečil, že sa jedná len o jeho vedľajší projekt a kapela zostáva pokope.

Alex zrejme s plošticami nerátal, ktovie či sa ich prítomnosť nejako odrazí aj na výsledku dvojtýždňového nahrávania. Album by mal vyjsť v roku 2008 po tom, ako The Rascals vydajú svoj debutový album.

http://www.arcticmonkeys.com

http://www.myspace.com/rascalmusic

Zdroj: Nme.com, wikipedia.org