Tento týždeň sa v petržalskom Rančíku U Kanga uskutočnia ďalšie skvelé koncerty. I tento krát je program plný zaujímavých mien.

V Rančíku U Kanga došlo od 17.9. ku zmene otváracích hodín. Od utorka do štvrtka bude bývať Rančík otvorený od 17.00 do 24.00. V piatok a v sobotu 17.00-03.00 a v nedeľu a v pondelok bude Rančík zatvorený. Aké koncerty na vás čakajú tento týždeň?

Utorok 18.9. - Los Remedios - flamenco v Rančíku

Už dnes sa v Rančíku predstavia Los Remedios. Ide o komorné zoskupenie profesionálnych hudobníkov, ktoré sa špecializuje na tvorbu a interpretáciu hudby inšpirovanej andalúzskym folklórom nesúcim názov flamenco. Pod pojmom flamenco sa dnes skrýva neskutočne bohatá škála rôznych štýlových foriem. Remedios využíva hlavne jeho jedinečnú rytmickú pulzáciu a melodické postupy, avšak harmóniu obohacuje aj o prvky džezu, vážnej hudby a nebráni sa ani vplyvom novej hudby 20. storočia (expresionizmus, neoprimitivizmus, neoklasicizmus). Vďaka týmto rôznorodým prvkom má Remedios jedinečnú príležitosť posunúť hranice flamenca mimo jeho už objavené možnosti. Samotný názov zoskupenia hovorí o nových cestách spracovania akéhokoľvek hudobného materiálu (los remedios- možnosti). Zároveň sa tým zaraďuje do kategórie predstaviteľov hudobného smeru označovaného pojmom world music. Viac na www.flamenco.sk.

Streda 19.9. - Sanyland a Acoustic Colours - folk, jazz, world music...

V stredu 19.9. si prídu na svoje hudobní fajnšmekri. Ako prvá sa predstaví skupina Sanyland, ktorá po dlhej prestávke už druhý rok pokračuje vo svojej činnosti. Jej základom je autor skladieb, spevák a gitarista Slavo Grék a obklopujú ho ďalší výnimoční muzikanti ako Ivan Polák – spev, basgitara, Andrej Hruška – el.gitara, Martin Zajko – spev, el.,ak. gitara, el.mandolina, Igor Ajdži Sabo – spev, bicie, perkusie. Po nich sa predstaví jedinečná formácia Acoustic Colours a v nej Michal Vavro, Stano Palúch, Juraj Griglák a opäť Igor "Aidži" Sabo.

Štvrtok 20.9. - Anka Repková Band s hosťom Danom Miženkom (Taktici)

Vo štvrtok od 20.00 sa môžete tešiť na vystúpenie ďalšej výbornej a úspešnej mladej speváčky - Anky Repkovej. Anka je víťazkou celoslovenskej súťaže Francúzska pieseň, pôsobila v známom Orchestri Andante, v rockovej skupine Prorock (kde vystriedala Martinu Schindlerovú), v Big Bande Gustáva Broma, vidieť ste ju mohli v muzikáloch Hair, Rebelové či Rocky Horror Show a tiež napríklad v živých prenosoch relácie Bailando. Viac info nájdete na www.ankarepkova.sk. Ako hosť si s ňou a jej vlastnou kapelou v Rančíku zaspieva ďalší vynikajúci spevák Dan Miženko, ktorého môžete poznať v súčasnosti ako sólového speváka skupiny Taktici.

Piatok 21.9. - SILENT DUO

V piatok od 20tej až do polnoci bude pódium Rančíka patriť bratislavskej unplugged skupine, resp. dvojici - Silent Duo, teda výbornému spevákovi a gitaristovi Peťovi Luhovi (mimo iného aj organizátor medzinárodného gitarového festivalu Guitarfest Bratislava) a Richardovi Brúderovi alias Richiemu. Silent duo má v repertoári najznámejšie skladby svetových skupín a interpretov od 60-tych rokov až po súčasnú scénu v akustickom prevedení, ktoré vhodne dopĺňajú aj atmosféru pubov. Tešíme sa že Silent Duo po dvoch mesiacoch budeme mať aj v Rančíku.

Sobota 22.9. - Mini Bluegrass Fest: Union Citygrass, Křeni, Petr Brandejs Band

V sobotu sa v Rančíku uskutoční, dá sa povedať mini bluegrassový festival. Vystúpi bratislavská skupina Union Citygrass a dvaja vzácni hostia z Českej Republiky. Trio uznávaného banjistu a predsedu bluegrassovej asociácie ČR, Petra Brandejsa - Petr Brandejs Band - dopĺňa speváčka Vilma Orlitová a gitarista a spevák Ondra Kozák. Ďalšou kapelou, ktorá na najprestížnejšom európskom bluegrassovom festivale v Holandsku obsadila skvelé 3. miesto a je najväčším objavom súčasnej českej BG scény, je karvinská skupina KŘENI. Okrem už spomínaného Ondru Kozáka v nej figuruje talentovaný banjista Michal Wawryczek, basista Lukáš Rytíř, excelentný len 16 ročný mandolinista Vít Hanulík a ďalší talent, mladý dobrista a dokonca výrobca dobier - Karel Začal.

V ďalšom týždni sa môžete tešiť na Funny Fellows, Johnny Cash Revival, Reného Lacka, Nový Rownák a ďalších. Aktuálne informácie nájdete na www.rancik.sk.

Zdroj: Rančík U Kanga