Britská speváčka sa v posledných dňoch pre médiá vyjadrila, že problémy s drogami má za sebou a potvrdila, že sa vracia do štúdia, aby začala nahrávať svoj tretí album.

Po tom, ako sa Amy Winehouse začiatkom augusta takmer predávkovala a skončila na pohotovosti, bola sústavne pod drobnohľadom médií. Zrušila svoje americké turné, vystúpenie na MTV Video Music Awards, i hrania na najväčších britských festivaloch a začala rehabilitáciu, z ktorej však po pár dňoch odišla na dovolenku k moru. Pred dvoma týždňami zažiarila na pódiu pri odovzdávaní cien Mercury Prize a dnes napriek tomu, že liečbu nedokončila tvrdí, že je v poriadku: "Je to za mnou. Nič mi nie je. Médiá spravili príliš veľký rozruch, nebolo to až také vážne."

Pre denník Daily Mirror prezradila, že začína pracovať na novom albume a nemôže sa dočkať kedy pôjde opäť na turné. V pláne je i kolaborácia medzi ňou a úspešnou indie kapelou Arctic Monkeys, ktorej v júli na megakoncerte na štadióne Old Trafford v Manchestri robila predskokanku. Partička zo Sheffieldu už na počesť Amy Winehouse spravila cover verziu skladby 'You Know I’m No Good' z jej posledného albumu 'Back to Black'.

Speváčka, ktorá v piatok oslávila 24 rokov, dostala k narodeninám darček v podobe piesne s názvom 'Amy On The Mend' ("Amy sa zotavuje"). Zložil ju pre ňu spevák skupiny Babyshambles Pete Doherty, ktorý je momentálne na rehabilitácii vo Wiltshire.

Amy Winehouse sa dnes predstaví v londýnskej O2 na MOBO Awards, kde je nominovaná v kategóriách Najlepšia britská umelkyňa, Najlepšie video, Najlepšia skladba a Najlepší R&B interpret.

Zdroj: Music-news.com, wikipedia.org