27. otóbra na Slovensko po prvý krát zavíta legendárna hip-hopová kapela De La Soul a presne o mesiac neskôr si budú môcť slovenskí fanúšikovia vychutnať aktuálnu hviezdu R&B a popovej scény - Rihannu.

Jeseň bude v Bratislave opäť bohatá na svetové koncerty. Predstavia sa známi predstavitelia elektronickej tanečnej hudby Underworld a Chemical Brothers, nestarnúca legenda blues a soulu Joe Cocker, fenomenálny francúzsky pianista Richard Clayderman a podľa posledných správ k nim pribudli i významní interpreti čiernej hudby – Rihanna a De La Soul.

Len 19-ročná Rihanna sa predstaví 27. novembra o 20.00 v NTC Sibamac Aréne. Rodáčka z Barbadosu sa svojím tohtoročným singlom 'Umbrella' zaradila medzi absolútnu elitu súčasnej populárnej hudby. Momentálne boduje s novým singlom 'Shut Up And Drive', ku ktorému natočila akčný videoklip na vrakovisku v Prahe. Oba single pochádzajú z jej tretieho albumu 'Good Girl Gone Bad', ktorý vyšiel 4. júna 2007. Na Slovensku sa predstaví v rámci európskeho turné k tomuto albumu, ktoré sa začína 11. novembra v Paríži. Rihanna určite ponúkne nezabudnuteľnú show plnú aktuálnych hitov a karibského temperamentu.

Na svoje si prídu i priaznivci hip-hopu a to v podobe legendárnej newyorskej kapely De La Soul. Tá sa predstaví 27. októbra v budove PKO a ponúkne pestrú paletu klasických skladieb zo svojej kuchyne. Trojica Vincent Mason, David Jude Jolicouer a Kelvin Mercer sa počas svojej kariéry významne zaslúžila o rozvoj tzv. jazz rapu, ktorý kombinuje alternatívny hip-hop s prvkami jazzu. De La Soul sú držiteľmi ceny Grammy za Najlepšiu popovú vokálnu kolaboráciu pri hite 'Feel Good Inc' od Gorillaz. Medzi hip-hopovými umelcami patria medzi najrešpektovanejších predstaviteľov "starej školy", čo dokazuje nielen 20 rokov nepretržitého pôsobenia na scéne, ale najmä sedem štúdiových albumov.

Vstupenky na obe podujatia si môžete zakúpiť v sieti Ticketportal. Vstupné na De La Soul je pre začiatok (prvých 500 vstupeniek) príjemných 399,- SK, za koncert Rihanny si zaplatíte od 1299,- do 1999,- SK.

http://www.rihannanow.com

http://www.myspace.com/delasoul

Zdroj: Equinoxe, Ticketportal.sk